x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Infrangere la scor de neprezentare

Liga Campionilor - Infrangere la scor de neprezentare

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    27 Sep 2006   •   00:00
Liga Campionilor - Infrangere la scor de neprezentare

Steaua nu a putut opune rezistenta formatiei franceze Olympique Lyon, care s-a impus aseara, in Ghencea, cu scorul de 3-0 (1-0). "Militarii" pastreaza inca sanse de calificare, urmand sa-i intalneasca, la 17 octombrie, pe spaniolii de la Real Madrid, la Bucuresti.

Steaua - Lyon 0-3 / Masinaria a functionat

Cotata drept principala favorita la castigarea Ligii Campionilor, Olympique n-a avut probleme in Ghencea, unde a primit si o mana nesperata de ajutor din partea portughezului Carlos, care a gafat grav la primul gol

Revederea stelistilor cu stadionul "Ghencea" n-a fost de bun augur pentru "militari". In fata a peste 25.000 de spectatori care i-au incurajat frenetic pe fotbalistii Stelei, acestia nu s-au putut opune victoriei lui Olympique Lyon, care a invins cu 3-0 la capatul unui meci in care adversarii au dat senzatia ca n-au fortat prea tare.

GAFA. Desi meciul a inceput echilibrat si nespectaculos, balanta a fost inclinata pentru prima oara tocmai de goalkeeper-ul "ros-albastrilor", portughezul Carlos.

Daca la Kiev a fost, alaturi de Nicolae Dica, unul dintre artizanii superbei victorii cu 4-1, de data aceasta Carlos a comis-o din nou la o faza simpla, asemeni mai multor partide disputate in primavara.
INVINGATOR. Houllier (dreapta) a castigat duelul cu Olaroiu
Concret, primul gol al francezilor, inscris de Fred in minutul 43, a cazut dupa o gafa de incepator a portarului, care a scapat mingea din mana la o faza destul de simpla.
Zece minute de la reluarea jocului dupa pauza, Tiago a inchis meciul printr-o lovitura de cap din careul mic, iar Benzema a semnat nota de plata in minutul 89, dupa o faza superb jucata cu calcaiul de brazilianul Juninho.

Practic, Steaua s-a aflat aseara in situatia ucrainenilor din urma cu doua saptamani, neavand nici o sansa in fata unei formatii superbe si evident mult mai valoroase.

AMABIL
"Am mai fost in Romania, chiar pe acest stadion si am jucat tot contra Stelei, in urma cu cativa ani, cand eram la Liverpool. Desi atunci n-am invins, cred ca actuala echipa e superioara celei de atunci"
Gerrard Houllier
antrenor Olympique Lyon
CADERE
"Am incercat mai mult sa-i blocam, dar acea faza nefericita din finalul primei reprize a schimbat intreaga fata a jocului. In repriza a doua am fost depasiti fizic, dar diferenta e prea severa fata de raportul de forte din teren"
Cosmin Olaroiu
antrenor Steaua

Atmosfera - Francezi aplaudati


SUSTINERE. Suporterii Stelei au umplut pana la refuz stadionul din Ghencea
Peste 25.000 de spectatori s-au aflat aseara in tribunele stadionul din bulevardul Ghencea, la primul meci pe care "militarii" l-au sustinut acasa dupa refacerea spatiului de joc.

PROTEST. Ca urmare a incidentelor dure cu jandarmii inregistrate la finalul meciului disputat in deplasare cu Dinamo, galeria Stelei a anuntat inainte de partida ca va protesta fata de faptul ca au fost batuti si impuscati de fortele de ordine prin tacere in primele minute ale intalnirii cu francezii de la Lyon. Acest lucru s-a si intamplat, galeria pastrand linistea pentru aproximativ cinci minute, dupa care si-au incurajat frenetic favoritii. Totodata, tot in forma de protest, bannere-le diferitelor brigazi au fost arborate invers. Pe parcursul meciului, suporterii Stelei au avut insa o atitudine fair-play fata de formatia din Lyon, cel de-al treilea gol reusit de oaspeti fiind aplaudat la scena deschisa de toti spectatorii prezenti aseara in Ghencea. De altfel, francezii, care au fost incurajati la Bucuresti de cateva sute de sustinatori, s-au bucurat de aceeasi atitudine si dupa fluierul de final, precum si dupa iesirea de la vestiare, raspunzandu-le similar suporterilor Stelei.

"Nu ne-au dat nicio sansa!"

DEZAMAGIRE MODERATA. Spectatorii au digerat relativ usor insuccesul favoritilor
Oficialii din Ghencea nu si-au pierdut speranta dupa esecul de aseara Patronul Stelei, Gigi Becali, a recunoscut ca francezii eu fost mai puternici aseara, insa considera ca lupta pentru calificare nu este pierduta, iar campionii asteapta sa se bata cu marele Real.

Finalul meciului din Ghencea nu l-a gasit trist pe Gigi Becali, care a spus ca va uita repede esecul cu Lyon si se va gandi numai la marea disputa cu Real Madrid.

REALISM. Omul care a crezut intotdeauna in calificarea Stelei in grupele Ligii Campionilor era fericit ca a adus la Bucuresti prima echipa puternica: "O mare echipa. Sincer, dupa primul sfert de ora, nu am mai avut emotii. Nu ne-a dat nici cea mai mica sansa, 100 de ani daca jucam cu ei si nu-i bateam. Este prea mare diferenta dintre noi si Lyon. O echipa puternica, pe care Steaua a adus-o la Bucuresti. Referitor la gafa portarului Carlos din finalul primei reprize, care a dus la deschiderea scorului, Gigi Becali l-a aparat pe portughez: "Se poate spune ca a fost o greseala, insa, repet, si daca intram cu 0-0 la pauza tot ne-ar fi batut. Doar cu mare noroc sa fi scos un egal la final".

INCREDERE. Peste toate acestea, Becali are incredere in echipa si sustine ca Steaua inca are sanse de calificare in sferturi: "Gata, ne-a batut Lyon, uitam, si asteptam sa ne batem cu Realul. Dar de acum inainte este nevoie sa punem accentul pe tehnica si sa plimbam mingea. Altfel nu vom face nimic". Fostul jucator al Stelei si castigator al Cupei Campionilor Europeni, Gabi Balint, a pus esecul pe prea multa timiditate in joc: "Parca si-au respectat prea mult adversarul. Dar Lyon domina Franta de cinci ani si era greu de crezut ca noi ii putem incurca. Insa nu trebuie sa facem o drama din acest esec. Cu mai mult curaj, se poate scoate un rezultat bun cu Real Madrid". Nu in ultimul rand, capitanul Sorin Paraschiv a declarat: "Ne asteptam la un meci greu. O echipa foarte puternica. Nu am mai primit de mult trei goluri in Ghencea, fara sa marcam. Sanse mai sunt totusi".

PUTERNICI
"Lyon a fost cea mai puternica echipa impotriva careia am evoluat in Ghencea. Francezii ne-au obligat sa gresim prin valoarea lor. Avem de invatat din greseli. Malouda, Juninho si Wiltord au mare valoare. Dar in general intreaga echipa este valoroasa"
Nicolae Dica
atacant, Steaua
LECTIE
"Toti cei trei atacanti ai lor au jucat foarte bine. Am intalnit o echipa incredibila, o forta. Atat calm nu am vazut la nimeni pana acum. Am inceput prea timorati, parca nu am avut mintea limpede. Lyon ne-a dat o lectie de fotbal din care sper sa invatam"
Dorin Goian
fundas, Steaua

×
Subiecte în articol: sport steaua stelei echipa ghencea lyon