x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Lucescu a apus "extraterestrii"

Liga Campionilor - Lucescu a apus "extraterestrii"

07 Dec 2004   •   00:00

Cu Barcauan si Stoican titulari, Sahtior Donetk a reusit aseara calificarea in 16-imile Cupei UEFA, dupa o victorie de senzatie, 2-0 cu Barcelona. Trupa lui Mircea Lucescu i-a lasat acasa pe scotienii de la Celtic Glasgow, care au remizat acasa, 0-0, cu AC Milan.

Click pentru a mari imaginea
"STANCA". Internationalul Cosmin Barcauan (stanga, in duel cu Van Bronckhorst) a fost de netrecut in defensiva "minerilor" din Donetk.
START. In fata unei echipe lipsite de marile sale vedete, Puyol, Deco, Ronaldinho sau Eto’o, ucrainienii au inceput in tromba, atacand in haita poarta lui Valdez. Nigerianul Aghahowa a facut rapid 2-0, in minutele 14 si 22, iar brazilianul Brandao a mai irosit doua ocazii uriase. Catalanii nici nu au existat pe teren, partida fiind controlata tactic de Sahtior. In repriza secunda, Lucescu si-a retras jucatorii, insa Barcelona nu s-a regasit, desi in ultimele momente ale meciului a irosit un penalty. Finalul i-a gasit fericiti pe ucrainieni, care aflasera ca Celtic si Milan terminasera 0-0.

SURPRIZE. Marea surpriza a serii a venit de la Paris, acolo unde TSKA Moscova a invins cu 3-1 pe PSG, desi a jucat aproape o jumatate de ora in zece oameni. Hat-trick-ul lui Semak i-a dus pe rusi in Cupa UEFA, in vreme ce parizienii au iesit din Europa. La Porto, campioana continentala en-titre a reusit sa invinga pe Chelsea, 2-1 si a prins inextremis locul secund.

.

.

REZULTATELE DE ASEARA
Grupa E

Arsenal - Rosenborg :5-1
Reyes (’3), Henry (’24), Fabregas (’29), Pires (’41- pen), van Persie (’85) / Hoftun (’38)

Panathinaikos - PSV 4-1
Papadopoulos (’30), Munch (’45- pen si ’57), Sanmartean (’81) / Beasley (’37)

.

Grupa F

Celtic Glasgow - AC Milan 0-0

Sahtior - Barcelona 2-0
Aghahowa (’14 si ’22)

.

Grupa G

Inter Milano - Anderlecht 3-0
Cruz (’32), Martins (’60 si ’63)

Valencia - Werder Bremen 0-2
Valdez (’83 si ’90)

.

Grupa H

FC Porto - Chelsea 2-1
Diego (’60), Mc Carthy (’85) / Duff (’33)

PSG - TSKA Moscova 1-3
Pancrate (’37) / Semak (’29, ’64 si ’70)

Calificate mai departe: Arsenal, PSV Eindhoven, AC Milan, FC Barcelona, Inter Milano, Werder Bremen, Chelsea si FC Porto

Calificate in Cupa UEFA: Panathinaikos, Sahtior, Valencia si TSKA Moscova

.

.

.

Liga Campionilor - Romanii lupta pentru optimi

EDITIA a I-a
Cel mai interesant meci pentru romani in aceasta seara va fi, cu siguranta, duelul primelor clasate din grupa B a Ligii Campionilor, Bayer Leverkusen - Dinamo Kiev.
CATALIN FAINISI

EFICIENT. Tiberiu Ghioane e titular in echipa lui Josef Szabo, fiind foarte apreciat de tehnicianul lui Dinamo
Cu Tiberiu Ghioane si Florin Cernat apti de joc, ucrainenii au nevoie de un singur punct pe "BayArena" pentru a fi siguri de primul loc. Astfel, chiar daca Real Madrid invinge pe AS Roma in capitala Italiei, Dinamo poate termina pe primul loc in grupa si in cazul unei remize.

CALCULE. De asemenea, echipa romanilor nu trebuie, sub nici o forma, sa piarda, situatie in care, daca Realul invinge, este eliminata din cea mai galonata competitie europeana. Florin Cernat, care a marcat doua goluri in poarta lui Leverkusen in partida de la Kiev, spera sa le arate din nou germanilor ca este unul dintre cei mai importanti jucatori ai lui Dinamo.

CALCULE. In grupa A, grecii de la Olympiakos merg pe "Anfield Road" pentru a-si asigura prima pozitie in fata lui Liverpool, echipa obligata sa-i invinga la doua goluri diferenta, daca vrea sa mearga mai departe. In cealalta partida a grupei, AS Monaco merge sa castige la La Coruna, Deportivo avand doar doua puncte dupa cinci meciuri, avand un sezon dezastruos in Europa.

AJAX SPERA LA UEFA
Pentru a spala rusinea acestui sezon de Liga Campionilor, in care a fost depasita clar de Juventus si de Bayern München, Ajax are nevoie de o victorie in fata germanilor pentru a fi sigura de calificarea in "saisprezecimile" Cupei UEFA. Echipa romanilor Bogdan Lobont si Nicolae Mitea are doar trei puncte dupa cinci partide, fiind la egalitate cu israelienii de la Maccabi Tel-Aviv, care intalnesc pe prima clasata, Juventus Torino. De asemenea, fosta castigatoare a trofeului continental este in lipsa de forma si in campionatul Olandei, fiind clasata abia pe locul trei, la zece puncte in urma liderului PSV Eindhoven, echipa calificata in optimile Ligii.

TABLOUL MECIURILOR DE AZI
GRUPA A
  • Deportivo - AS Monaco
    Arbitru: Iuri Baskakov (Rusia)
  • Liverpool - Olympiakos
    Arbitru: Mejuto Gonzalez (Spania)
  • CLASAMENT: 1. Olympiakos 10p, 2. AS Monaco 9, 3. Liverpool 7, 4. Deportivo 2

    GRUPA B
  • AS Roma - Real Madrid
    Arbitru: Rene H.J. Temmink (Olanda)
  • Bayer Leverkusen - Dinamo Kiev
    Arbitru: Pierluigi Collina (Italia)
  • CLASAMENT: 1. Dinamo Kiev 10p, 2. Leverkusen 8, 3. Real 8, 4. AS Roma 1

    GRUPA C
  • Ajax - Bayern München
    Arbitru: Lucilio Cortez Batista (Portugalia)
  • Maccabi Tel-Aviv - Juventus
    Arbitru: Alain Sars (Franta)
  • CLASAMENT: 1. Juventus 15p, 2. Bayern 9, 3. Ajax 3, 4. Maccabi 3

    GRUPA D
  • Fenerbahce - Manchester
    Arbitru: Arturo Dauden Ibanez (Spania)
  • Olympique Lyon - Sparta Praga
    Arbitru: Konrad Plautz (Austria)
  • CLASAMENT: 1. Manchester United 11p, 2. Lyon 10, 3. Fenerbahce 6, 4. Sparta Praga 1
  • ×
    Subiecte în articol: sport grupa arbitru