x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Mutu loveste din prima

Liga Campionilor - Mutu loveste din prima

de Delia Gomoescu    |    29 Sep 2005   •   00:00
Liga Campionilor - Mutu loveste din prima

Adrian Mutu a avut parte de un debut perfect in actuala editie a Ligii Campionilor. La primul meci pentru Juventus in cea mai importanta competitie europeana, "Briliantul" s-a regasit printre marcatori, alaturi de cei doi atacanti titulari, Trezeguet si Ibrahimovici. Campioana Italiei a invins cu 3-0 pe Rapid Viena, bifand a saptea victorie din tot atatea meciuri oficiale in Serie A si in Champions League.

VIATA NOUA. Marti seara, antrenorul Fabio Capello l-a trimis pe roman pe te-ren, in minutul 65, in locul lui Mauro Camoranesi. Mutu a marcat pentru 2-0, in minutul 82. "Este un gol important pentru moralul meu, mai ales ca a venit intr-un moment delicat al meciului. Pentru mine incepe o noua viata, desi parantezele le-am inchis din momentul in care am inceput sa ma antrenez normal cu Juventus", a spus romanul. Mutu a adaugat ca va evolua acolo unde ii va cere Fabio Capello: "Eu sunt atacant, dar daca antrenorul vrea sa joc pe extrema, ca Nedved, pentru mine este foarte bine".

BILA NEAGRA. La randul sau, tehnicianul italian a fost multumit de prestatia lui Mutu, insa l-a "urecheat" verbal pe Ibrahimovici, cu toate ca suedezul a inscris primul sau gol in Europa pentru Juve. "Sunt bucuros pentru Mutu si pentru Ibrahimovici. Dar va trebui sa am o discutie cu Zlatan, fiindca in ultima perioada a devenit prea egoist. Trebuie sa inteleaga ca nu exista doar el pe teren", a spus Capello. (Delia Gomoescu)

SENZATIE
In ultima etapa din Primera Division, Frank Rijkaard nu i-a convocat pe Ronaldinho si Deco. Odihna le-a prins bine. Reveniti printre titulari marti seara, cei doi au semnat victoria Barcelonei, 4-1 pe "Camp Nou", cu Udinese. Ronaldinho a fost senzatia serii, trecandu-si in cont un hat-trick. Deco nu s-a lasat nici el mai prejos, transformand o lovitura libera. Italienii n-au avut nici o sansa, mai ales ca au jucat in 10 aproape toata repriza secunda. Ajax, fara Mitea si cu Lobont rezerva, a pierdut acasa.

LIGA CAMPIONILOR - ETAPA 2
REZULTATELE DE MARTI
Grupa A
  • Juventus - Rapid Viena 3-0
    Trezeguet ’27, Mutu ’82, Ibrahimovici ’85
  • Bayern - FC Bruges 1-0
    Demichelis ’32

    Grupa B
  • FC Thun - Sparta Praga 1-0
    Hodzici ’89
  • Ajax - Arsenal 1-2
    Rosenberg ’71 / Ljungberg ’2, Pires ’69 - pen.
  • Grupa C
  • Barcelona - Udinese 4-1
    Ronaldinho ’13, ’32, ’90 - pen., Deco ’41 / Felipe ’24
  • Panathinaikos - Bremen 2-1
    Gonzalez ’5 - pen, Mantzios ’8 / Klose ’41

    Grupa D
  • Man. Utd. - Benfica 2-1
    Giggs ’39, van Nistelrooy ’85 / Simao ’59
  • Lille - Villarreal 0-0


  • Benitez si Mourinho s-au anulat reciproc


    BATALIE. Liverpool a fortat victoria, insa jucatorii lui Chelsea au fost mereu in superioritate numerica
    In cel mai asteptat meci al serii, pe "Anfield Road", campioana Europei, Liverpool, si cea a Angliei, Chelsea Londra, au incheiat nedecis, 0-0, o partida indarjita si disputata pe muchie de cutit.

    PRUDENTA. Desi vedetele pregatite de Rafa Benitez si Jose Mourinho au produs cateva faze spectaculoase la cele doua porti, infierbantandu-i pe cei peste 40.000 de suporteri, prudenta a fost cuvantul de ordine. Liverpool a dominat teritorial, a fost mai insistenta in careul lui Petr Cech, insa defensiva condusa de capitanul John Terry a rezistat. Pe final, Mourinho a renuntat la orice intentie ofensiva, betonandu-se cu masivul german Robert Huth, in vreme ce Benitez a ordonat incetarea asaltului.

    "BOMBA". Dupa eliminarea lui Celtic Glasgow, slovacii de la Artmedia Bratislava au produs aseara un nou soc in fotbalul european, reusind o rasturnare incredibila de situatie. Anonimii Petras, Kozak si Borbely au devenit eroii noptii din Liga Campionilor, aducand echipei lor o victorie care ofera acum sperante la calificarea in faza urmatoare. Real Madrid s-a impus abia cu patru minute inainte de final in fata lui Olympiakos, iar campioana Turciei, Fenerbahce, a invins fara drept de apel semifinalista editiei trecute PSV Eindhoven.

    Liga Campionilor - Rezultatele de aseara
    Grupa E
    Schalke 04 - AC Milan 2-2
    Larsen ’3, Altintop ’70 / Seedorf ’1, Sevcenko ’59
    Rosenborg - Olympique Lyon 0-1
    Cris ’45
    Grupa F
    Real Madrid - Olympiakos 2-1
    Raul ’9, Soldado ’86 / Kafes ’47
    FC Porto - Artmedia Bratislava 2-3
    Gonzalez ’33, Diego ’39 / Petras ’45, Kozak ’54, Borbely ’74
    Grupa G
    Liverpool - Chelsea 0-0

    Inter Milano - Glasgow Rangers 1-0
    Pizarro ’49
    Grupa H
    Fenerbahce - PSV Eindhoven 3-0
    Alex ’40 - pen., ’68, Appiah ’90
    Anderlecht - Betis Sevilla 0-1
    N. Oliveira ’69
    ×
    Subiecte în articol: sport mutu grupa