x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Omagiu pentru Heysel

Liga Campionilor - Omagiu pentru Heysel

04 Apr 2005   •   00:00

La 20 de ani dupa tragedia de pe Heysel, Juventus si Liverpool se vor afla din nou fata in fata. Prilej pentru jucatori si pentru suporterii celor doua echipe sa aduca un omagiu victimelor uneia dintre cele mai absurde nenorociri din istoria fotbalului.



  • de DELIA GOMOESCU

  • AMINTIRI NEGRE. Violenta suporterilor si inconstienta organizatorilor au provocat unul dintre cele mai negre momente din istoria fotbalului
    MESAJ. Doi dintre cei mai reprezentativi jucatori ai celor doua formatii, Ian Rush si Michel Platini, vor expune la centrul terenului, inainte de fluierul de start, un urias banner inscriptionat cu numele celor 39 de morti. Totodata, atat fotbalistii, cat si spectatorii prezenti in aceasta seara pe "Anfield Road" vor purta banderole pe care se va regasi un mesaj scurt, dar cuprinzator: "Prietenie". Se va pastra un moment de reculegere, iar organizatorii au pregatit un logo special: o mana rosie si una alb-neagra care se strang.

    SITUATIE. Pentru partida din aceasta seara, francezul David Trezeguet este incert, din cauza unor dureri la glezna. Astfel, ofensiva torinezilor va fi formata probabil din Del Piero si Ibrahimovici. Pentru antrenorul Fabio Capello, cea mai importanta veste este insa revenirea lui Pavel Nedved. De partea cealalta, Rafa Benitez are si el ceva probleme. Hamann este accidentat, iar Morientes si Pellegrino nu au drept de joc in Liga. Revin insa Baros si Hyypia.

    AU MURIT 39 DE OAMENI
    29 mai 1985 a fost ziua in care s-a consumat una dintre cele mai cutremuratoare drame provocate de violenta dintre suporteri. 39 de persoane si-au gasit sfarsitul pe Stadionul Heysel din Bruxelles, inaintea finalei Cupei Campionilor Europeni, disputata intre Juventus - Liverpool, scor 1-0. Furia celebrilor "hooligans" a dus la prabusirea unui gard de protectie care ii separa de tifosi peninsulari. A urmat o busculada in care au pierit 39 de suporteri, majoritatea italieni.

    PROGRAMUL SFERTURILOR
    Azi
  • 21:45 Liverpool - Juventus
    Arbitru: Frank de Bleeckere (Belgia)
  • 21:45 Lyon - PSV Eindhoven
    Arbitru: Pierluigi Collina (Italia)

    Maine
  • 21:45 Chelsea - Bayern München
    Arbitru: Rene Temmink (Olanda)
  • 21:45 AC Milan - Inter Milano
    Arbitru: Alain Sars (Franta)
  • ×
    Subiecte în articol: sport