x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor: Salvaţi de Robben

Liga Campionilor: Salvaţi de Robben

de Delia Gomoescu    |    23 Apr 2010   •   00:00
Liga Campionilor: Salvaţi de Robben
Sursa foto: /Reuters

Bayern a câştigat cu 1-0 pe "Allianz Arena" în prima manşă a semifinalei cu Lyon şi a făcut un pas mare spre finala de la Madrid.



Un şut-bombă al lui Robben (foto) în minutul 69 a salvat seara bavare-zilor. Dar având în vedere că băieţii lui Van Gaal au atacat de la un capăt la altul al jocului, rezultatul de 1-0 poate părea nemulţumitor pentru nemţi. Şi totuşi, în minutul 37, când Ribery a văzut "roşu" pentru un fault dur la Lisandro Lopez, cei de la Bayern nu mai sperau nici măcar la atât. Norocul lor a fost că echilibrul s-a restabilit destul de repede.

În minutul 54, Toulalan a luat şi el drumul cabinelor, după ce a primit al doilea galben în urma unei intrări periculoase asupra lui Schweinsteiger. Aşa că, până la urmă, Van Gaal n-a avut de ce să se plângă. "Sunt foarte mulţumit, acest 1-0 este un rezultat bun. Am arătat din nou întregii Europe că suntem o echipă puternică. Chiar şi în inferioritate ne-am creat mai multe ocazii. A trebuit să schimb tactica după eliminarea lui Ribery şi din nou atunci când Lyon a rămas în 10. Când am văzut cartonaşul roşu primit de Franck, nu mă gândeam că vom mai câştiga", a spus tehnicianul olandez.

De cealaltă parte, Claude Puel şi-a asumat eşecul: "Nu voi căuta să mă scuz vorbind despre deplasarea echipei cu autocarul. Am fost învinşi de o echipă bună. Returul va fi însă diferit".

În ceea ce-l priveşte pe Ribery, necazurile se ţin lanţ de francez. Aflat în mijlocul unui imens scandal după ce s-a descoperit că a avut relaţii cu o minoră, atacantul lui Bayern n-o duce mai bine nici pe plan sportiv. El va rata cu certitudine returul de la Lyon, însă ar putea pierde şi finala de la Madrid, în cazul în care gruparea germană se califică.

×
Subiecte în articol: sport