x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Steaua forţează victoria la Sevilla

Liga Campionilor - Steaua forţează victoria la Sevilla

de Mihai Igirosanu    |    23 Oct 2007   •   00:00
Liga Campionilor - Steaua forţează victoria la Sevilla
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

Steaua şi-a propus un obiectiv foarte indrăzneţ pentru această seară: victorie cu FC Sevilla! Vicecampioana Romăniei ar păstra şanse mari să prindă "optimile" competiţiei.

Confruntarea din această seară reprezintă ultima şansă la speranţă pentru singura echipă romănească rămasă in Europa. O infrăngere pe Ramon Sanchez Pizjuan, in faţa deţinătoarei Cupei UEFA, ar echivala cu ieşirea din lupta pentru primele două locuri ale grupei.

"Roş-albaştrii" se află din nou faţă in faţă cu Sevilla, după ce in februarie au fost eliminaţi de andaluzi din "16-imile" Cupei UEFA. După 0-2 in Ghencea, Steaua s-a inclinat, 0-1, şi pe stadionul unde va avea loc meciul din această seară, de la ora 21:45, transmis in direct de Pro TV. In afară de perspectiva revenirii in lupta pentru primăvara europeană, meciul va avea şi o importantă miză financiară pentru jucătorii lui Pedrazzini, care vor primi căte 30.000 de euro in cazul unei victorii pe terenul dublei căştigătoare a Cupei UEFA.

RELAXARE. Spre deosebire de vremea din Bucureşti, Andaluzia i-a intămpinat pe stelişti cu un soare arzător, chiar canicular, şi cu o maximă a zile care ieri a atins in jur de 30 de grade Celsius, fiind cea mai ridicată din intreaga Spanie. "Roş-albaştrii" s-au relaxat ieri-dimineaţă vizitănd două centre comerciale din apropierea Stadionului Ramon Sanchez Pizjuan. Eroul calificării naţionalei la Euro 2008, stoperul Dorin Goian, a fost oprit pe stradă de suporteri romăni pentru fotografii şi pentru autografe, trei fani adresăndu-i şi o rugăminte: "Goe, te rugăm să dai un gol şi să-i bateţi pe Sevilla!". La plimbare a fost prezent şi antrenorul Massimo Pedrazzini.

SUPORTERI. Nici oficialii care au condus delegaţia stelistă la Sevilla, managerul sportiv, Adrian Ilie, şi preşedintele Consiliului de Administraţie, Valeriu Argăseală, nu au lipsit de la ieşirea "roş-albaştrilor". Acesta din urmă a anunţat că, la partida din această seară, Steaua va fi susţinută de aproximativ 3.000 de suporteri, o parte venind din ţară, iar cealaltă, din Sevilla şi localităţile limitrofe. In conferinţa de presă de ieri, antrenorul Sevillei, Juande Ramos, s-a arătat precaut: "Steaua este o echipă bună, va fi motivată să căştige. Nu ştiam că fiecare fotbalist joacă pe o primă de 30.000 de euro, dar ei sunt profesionişti şi vor juca la fel indiferent de primă. O victorie in Liga Campionilor este mult mai importantă".

Pericolul vine de la Aruna Kone

Omul care a asistat la ultimul meci al celor de la Sevilla, antrenorul cu portarii al Stelei, Andrei Speriatu, avertizează asupra forţei ofensivei andaluzilor. "Sevilla are o echipă foarte, foarte bună. De la mijloc in sus sunt extraordinari. Au jucători de calitate, au relaţii de joc fantastic de bine puse la punct. Se inţeleg de minune, lucru care ii ajută să construiască uşor. Chiar dacă Luis Fabiano a marcat două goluri, cel mai mult mi-a plăcut al doilea atacant, Aruna Kone (foto dreapta). A jucat extraordinar, a făcut patru-cinci faze de mare spectacol şi el a fost realmente omul meciului. S-ar putea şi chiar mă aştept ca el să fie titular cu noi", a spus Speriatu.

Kanoute, apt

Absent in meciul de campionat pe care Sevilla l-a căştigat sămbătă seară, 2-0 la Levante, atacantul Frederic Kanoute va apărea ca titular in partida din această seară. "Toate meciurile din Liga Campionilor sunt foarte importante. Le jucăm la intensitate maximă, ofensiv. Toţi jucătorii apţi au fost convocaţi, inclusiv Kanoute. Sper să căştigăm, să ne indepărtăm de Steaua şi să mergem mai departe", a declarat antrenorul Juande Ramos. "Nu pot să ştiu cum e Steaua acum faţă de jocurile trecute. Probabil că vrea să iasă din pasa mai puţin bună prin care trece printr-un rezultat pozitiv cu noi", a mai spus tehnicianul andaluzilor. "A fost dificil să trecem peste această perioadă, dar am căştigat cu Levante şi acum avem un moral bun. Este foarte important să căştigăm in faţa Stelei. Cănd joci pentru 30.000 de euro e foarte motivant. Orice jucător ar fi motivat de această sumă", a spus şi mijlocaşul brazilian al Sevillei, Dani Alves.

×
Subiecte în articol: sport steaua sevilla