x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Steaua merge in UEFA dupa 1-1 cu Dinamo Kiev

Liga Campionilor - Steaua merge in UEFA dupa 1-1 cu Dinamo Kiev

de Florin Gongu    |    22 Noi 2006   •   00:00

Steaua nu a stralucit, dar a reusit sa obtina ceea ce si-a propus: calificarea in primavara europeana.

PERFECT. Executia lui Dica (in rosu) a pecetluit calificarea Stelei

Steaua nu a stralucit, dar a reusit sa obtina ceea ce si-a propus: calificarea in primavara europeana.

Elevii lui Cosmin Olaroiu au avut toate motivele sa se teama de acest meci. Ucrainenii au venit sa castige, au jucat bine, au marcat primii, avand si doua goluri anulate. Steaua a jucat prudent, a construit bine si executia de geniu a lui Dica a adus egalarea si, implicit, bucuria in randurile suporterilor.

Dupa meci, finantatorul Stelei, Gigi Becali, era multumit de rezultat, spunand ca, echipa sa a fost mai buna decat Dinamo Kiev. "Am avut emotii pe final, mi-era frica sa nu se intample ceva. Pot sa spun ca daca Radoi juca de la inceputul acestei campanii, poate alta era situatia acum. Asta este, Steaua si Kievul sunt doua echipe apropiate ca valoare, dar eu cred ca suntem putin peste ei. Despre Real si Lyon nu am ce zice, au fost mult mai bune si merita sa mearga mai departe", a spus Becali. Tehnicianul stelist, Cosmin Olaroiu, a declarat ca elevii sai au avut sansa, dar ca rezultatul este unul echitabil. "Nu puteam face mai mult in aceasta grupa, in primul an de Liga Campionilor. Se poate spune ca am avut si sansa, care la Madrid ne-a ocolit. Exista totusi o lege a compensatiei. Ma bucur pentru golul lui Dica, care a fost tratat urat de catre suporteri, desi este unul dintre putinii jucatori pe care-i avem care prin executiile sale poate decide soarta unui meci", a spus Oli.

Un egal cat o victorie

MOTIVAT. Florin Cernat (dreapta) a fost cel mai bun om al oaspetilor, dar golul sau nu a putut pune in pericol calificarea Stelei
Ros-albastrii au obtinut aseara rezultatul de egalitate necesar pentru a avea garantat locul al treilea in grupa, indiferent de rezultatele din ultima etapa. Steaua se afla la a treia calificare consecutiva in primavara europeana a Cupei UEFA.

Stelistii au inceput meciul in forta, dar Dica, Nicolita si Thereau nu au putut sa il invinga pe Sovkovski. In replica, oaspetii si-au aratat pentru prima oara coltii in minutul 8, cand Yussuf a trimis pe langa din apropiere. Dinamo Kiev a dat lovitura in minutul 29, cand romanul Florin Cernat a executat excelent o lovitura libera din partea dreapta, balonul a trecut prin careu fara sa fie atins de vreun jucator si a poposit la coltul lung al portii lui Cernea. Cea mai mare ocazie pentru Steaua in prima repriza i-a apartinut lui Oprita, al carui sut a fost respins in extremis de Sovkovski, pentru ca peste numai cateva clipe ucrainenii sa treaca pe langa 0-2, prin Gusev.

GOLURI ANULATE. Partea secunda a inceput cu o actiune care a taiat pentru un moment rasuflarea celor 25.000 de spectatori. Bialkevici a inscris cu un sut din afara careului, dar centralul Jara a anulat golul, pentru un fault in atac la Goian. Steaua a revenit in joc dupa intrarile lui Cristocea si Radoi, Dica reusind, la numai doua minute dupa introducerea capitanului, o executie de exceptie care a readus egalitatea pe tabela. Steaua a mai scapat o data cu fata curata, dupa o alta lovitura libera a lui Cernat. Balonul respins de zid a fost impins in poarta, cu capul, de Satkih, dar arbitrii au anulat reusita pentru o pozitie discutabila de ofsaid. Pe final, Steaua a mai zvacnit o singura data, dar Ovidiu Petre a sutat pe langa poarta. In rest, o dominare aproape totala a oaspetilor, dar apararea stelista a rezistat.

ADVERSARI. In celalalt meci din Grupa E, Real Madrid a terminat la egalitate pe propriul teren, scor 2-2, cu Olympique Lyon. Oaspetii au condus cu 2-0, dupa reusitele lui Carew (’11) si Malouda (’31), dar galacticii au revenit dupa golurile lui Diarra (’39) si Van Nistelrooy (’83).

DEBUT
"Sunt fericit ca am debutat cu noroc in aceasta competetie si am reusit sa ne calificam in primavara europeana. Ma bucur mai ales pentru suporterii acestia minunati, care ne-au sustinut si atunci cand am fost condusi. Sper sa depasim performanta de anul trecut din Cupa UEFA"
Mirel Radoi

GOLGETER
"Ma bucur ca am reusit sa marchez, dar nu e doar meritul meu, ci al intregii echipe. Am vazut pozitia celor doi fundasi centrali, mi-am pus mingea pe piciorul stang si am sutat, iar norocul a fost de partea mea"
Nicolae Dica
RIVALITATE
"Vom merge in Franta relaxati, pentru ultimul meci din grupa. Acum, noi suntem deja calificati in primavara Europeana, iar Dinamo si Rapid mai au mult de mancat pana vor ajunge si ei acolo"
Gigi Becali

DINAMO KIEV IL VREA PE KARAMIAN
La dineul oficial dinaintea partidei nu au participat patronii celor doua echipe, Gigi Becali si Igor Surkis. Din partea romana a participat directorul executiv, Valeriu Argaseala, in timp ce oaspetii au fost reprezentati de directorul sportiv, Leonid Buriak, cei doi discutand si despre un eventual imprumut al lui Cernat in Ghencea. In schimb, Dinamo Kiev pare interesata de rapidistul Artavazd Karamian, care s-a intalnit ieri cu Igor Surkis chiar la hotelul lui George Copos, Crowne Plaza. "Dinamo Kiev este de mai mult timp interesata de mine si nu am facut decat sa raspund unei invitatii de a discuta. De un transfer al meu la Steaua nu se poate pune problema, nu am vorbit cu nimeni din Ghencea", a spus mijlocasul giulestean. In replica, Copos a spus ca o trecere a lui Karamian la Kiev este imposibila, deoarece are o intelegere cu Igor Surkis, potrivit careia cele doua echipe "sa nu isi fure jucatori una alteia".
×
Subiecte în articol: sport steaua dinamo dinamo kiev kiev