x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Vor să invingă tradiţia

Liga Campionilor - Vor să invingă tradiţia

de Vlad Ionescu    |    24 Apr 2007   •   00:00
Liga Campionilor - Vor să invingă tradiţia

După Spania (1999-2000) şi Italia (2002-2003), in acest sezon a venit randul Angliei să aibă trei echipe in semifinale. Singura care poate strica socoteala insularilor este AC Milan, care joacă in această seară in "Teatrul Viselor" cu Manchester United, intalnirea Chelsea - Liverpool fiind programată maine.

Italienii au venit in Anglia cu moralul ridicat, ultima victorie din Serie A, 3-1 cu Cagliari, asigurandu-le practic participarea in ediţia viitoare a Ligii. Singura problemă cu care se confruntă Ancelotti este accidentarea portarului Dida, titularizarea brazilianului urmand a fi decisă in ultima clipă. In schimb, United are mari bătăi de cap in apărare, după ce Rio Ferdinand s-a accidentat in jocul cu Middlesbrough.

Lista indisponibililor ii mai cuprinde pe Neville, Silvestre şi Vidic, astfel că Alex Ferguson va trebui să improvizeze in defensivă. Pană acum, United şi Milan s-au intalnit de trei ori in cupele europene, italienii calificandu-se de fiecare dată. Englezii vor să invingă insă tradiţia, amintindu-şi că in 1999, cand au caştigat trofeul, au eliminat două echipe italiene, ceea ce s-ar putea intampla şi acum.

Ronaldo a luat tot

Mijlocaşul lui Manchester United, Cristiano Ronaldo (foto), a fost desemnat cel mai bun jucător din campionatul Angliei, dar şi cel mai bun tanăr fotbalist din Premier League, in ancheta Asociaţiei Fotbaliştilor Profesionişti, devenind primul jucător care caştigă ambele premii in acelaşi sezon, după Andy Gray, in 1977. Nici antrenorul Alex Ferguson nu a plecat cu mana goală de la gala desfăşurată la Londra, scoţianul fiind răsplătit cu un premiu de merit. De altfel, United are nu mai puţin de opt jucători in echipa anului: portarul Van der Sar, fundaşii Neville, Vidici, Ferdinand şi Evra şi mijlocaşii Giggs, Scholes şi Ronaldo. Celelalte semifinaliste ale Ligii Campionilor sunt reprezentate de Gerrard (Liverpool) şi Drogba (Cehlsea), al 11-lea fiind Berbatov (Tottenham).

×
Subiecte în articol: sport