x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport LIVE VIDEO / Rovine 1395- Podul Înalt 1475 - Ghencea 2008

LIVE VIDEO / Rovine 1395- Podul Înalt 1475 - Ghencea 2008

de Mihai Igirosanu    |    28 Aug 2008   •   00:00
LIVE VIDEO / Rovine 1395- Podul Înalt 1475 - Ghencea 2008

Steaua – Galatasaray 1-0
Veniţi de la Stanbul, de la Înalta Poartă, spahiii sultanului Michael Skibbe au sfîrşit aidoma precedesorilor lor. S-a îngrijit de asta Domnitorul Lăcătuş, care i-a atras pe turci în capcană. A pîrjolit terenul, a otrăvit apa, iar reduta Steaua nu a putut fi cucerită. Ne vedem în Liga Campionilor! 



A patra încercare, al patrulea eşec. Aseară, nici măcar campionii Turciei nu au reuşit să schimbe istoria, iar trupa lui Lăcătuş este pentru
al treilea an consecutiv în grupele Champions League.

Galatasaray, în ’89, Fenerbahce, în toamna lui ’97, Beşiktaş, în primăvara lui 2005, şi din nou echipa "Cim-Bom", aseară. Cele mai galonate cluburi ale Turciei au capotat, rînd pe rînd, în faţa Stelei. Mai mult decît atît, cele trei mari puteri din Ţara Semilunei nu au bifat nici măcar un succes în faţa formaţiei numărul unu a României.

FILM. Galata a început în forţă aseară: bară Kewell (’5)! Steaua a răspuns prompt şi, chiar dacă nu a reuşit să pună în real pericol poarta lui Aykut, a echilibrat partida şi a început să pună presiune pe adversar. Zapata le dă însă emoţii "roş-albaştrilor", cînd nu se înţelege cu Arthuro, la un corner executat de Lincoln (’32). Turcii mai bifează cîteva lovituri de la colţ, toate fără repercusiuni asupra tabelei. La cabine se intră la egalitate, 0-0. Meciul se reia în oglindă, iar lovitura de cap a lui Arthuro se opreşte în transversală (’53). Spre deosebire de primul mitan, continuarea este însă alta. Iar Nicoliţă face 1-0, din pasa lui Dayro Moreno (’57). La acest scor, Lăcătuş devine mai precaut şi îl înlocuieşte pe Toja cu Ghionea. Perfect, pentru că timpul curge în favoarea Stelei, care, profitînd de spaţiile libere lăsate de turci, are şi cele mai mari ocazii, autori Arthuro, Dayro, în trei rînduri, şi Tiago. Rămîne 1-0, iar Steaua merge iarăşi în Ligă. Al treilea an la rînd.

MESAJ
"Se poate spune că a fost meciul anului pentru noi. Ţin minte că în vestiar am văzut scris pe tablă că trebuie să jucăm cu inima. Nu ştiu cine a scris, dar mă voi interesa. Eu aşa am jucat şi am intrat pe teren cu gîndul la acel mesaj"
Dorin Goian

SUGESTIE
"E o calificare pentru toată România. Merităm o statuie sau o poză undeva. Împreună cu CFR Cluj sper să facem cît mai multe puncte în grupele Ligii. A fost greu, dar am meritat victoria"
Mirel Rădoi

Nebunie

La scurte momente după terminarea partidei, suporterii echipei din Ghencea au invadat Piaţa Universităţii, unde, într-un vacarm de nedescris, au sărbătorit cea de-a treia calificare a favoriţilor lor în grupele Ligii Campionilor. În acest timp, antrenorul lui Galatasaray, germanul Michael Skibbe (foto), a pus înfrîngerea echipei sale pe seama arbitrajului. "Sînt dezamăgit de maniera de arbitraj, a fost o preblemă cu deciziile centralului. Nu a avut interesul să lase jocul să curgă, a tolerat desele întreruperi şi repunerea tîrzie a balonului. Nu am fost lăsaţi să jucăm fotbal", a spus Skibbe. Pentru superterii Stelei, aflaţi în delir, doar vorbe goale.

A marcat: Nicoliţă (’57)
Stadion: Steaua
Spectatori: 25.000
Arbitri: M. Trefoloni – C. Copelli, S. Pirondini (toţi din Italia)

Echipele
STEAUA: Zapata – P. Marin, M. Rădoi, D. Goian, Neşu – Ov. Petre (’82 Tiago), Lovin – Nicoliţă, Dayro Moreno, Toja (’67 Ghionea) – Arthuro (’79 B. Stancu). Antrenor: Marius Lăcătuş

GALATASARAY: Aykut – Linderoth (’78 Ylmaz), F. Meira, Servet, Hakan Balta – Arda Turan, M. Topal, Ayhan (’60 Umit Karan), Kewell – Lincoln (’71 Hasan Şaş), Nonda. Antrenor: Michael Skibbe

Rezultate – turul III preliminar

Marţi
PANATHINAIKOS – Sparta Praga     1-0     (2-1)
Artmedia – JUVENTUS     1-1     (0-4)
Wisla Cracovia – BARCELONA     1-0     (0-4)

Ieri

Slavia Praga – FIORENTINA     0-0     (0-2)
DINAMO KIEV – Spartak Moscova     4-1     (4-1)
BATE BORISOV – Levski Sofia     1-1     (1-0)
Dinamo Zagreb – ŞAHTIOR DONEŢK     1-3     (0-2)
Olympiakos Pireu – ANORTHOSIS FAMAGUSTA     1-0     (0-3)
FBK Kaunas – AALBORG     0-2     (0-2)
OLYMPIQUE MARSEILLE – Brann Bergen     2-1     (1-0)
ATLETICO MADRID – Schalke 04     4-0     (0-1)
ARSENAL LONDRA – FC Twente     4-0     (2-0)
FENERBAHCE INSTABUL – Partizan Belgrad      2-1     (2-2)
FC Liverpool – Standard Liege     1-0 d.p.    (0-0)
FC BASEL – Vitoria Guimaraes     2-1     (0-0)
Echipele scrise cu majuscule s-au calificat în grupele Ligii Campionilor


×
Subiecte în articol: sport