x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Luati-va adio ca lorzii!

Luati-va adio ca lorzii!

25 Aug 2004   •   00:00

Conform The Sun, Manchester United negociaza deja pentru transferul lui Figo, caruia i-a oferit un salariu de peste 13 milioane de euro. Dinamo vine pe banda rulanta si, mai nou, isi pune jucatorii pe liber.

MIHAI IGIROSANU

Daca la Manchester va reveni extrema dreapta Cristiano Ronaldo, dar va fi menajat atacantul Louis Saha, din lotul lui Dinamo au fost exclusi Alistar si Tames. In orice caz, avand in vedere si problemele lui Sir Alex Ferguson, "cainii" au datoria de a parasi demn competitia, fara traditionalul nostru sentiment de suficienta.

Pe langa cele 40.000 de abonamente vandute de Manchester inaintea startului de sezon, interesul fanilor englezi pentru partida din aceasta seara nu este unul major. Desi de obicei este arhiplin, se pare ca pe "Teatrul Viselor" vor exista destul de multe locuri goale in aceasta seara.

GANDURI. "Sansele sunt foarte mici si nu prea imi mai fac sperante. Nici macar nu imi permit sa mai visez la ceva anume in «Teatrul Viselor». Cred ca sunt cam batran pentru vise", a declarat antrenorul Ioan Andone inaintea plecarii spre Manchester. La randul sau, capitanul Florentin Petre a spus: "Daca nu cred in sansele de calificare, nu ma mai urc in avion. Important este sa jucam si sa obtinem macar un rezultat favorabil. In fotbal se trece foarte repede de la agonie la extaz si nu se stie niciodata ce-ti poate oferi ziua de maine. Sau de miercuri, daca vreti!".

ECHIPELE PROBABILE. Manchester: Howard - G. Neville, O’Shea, Silvestre, Fortune - C. Ronaldo, Kleberson, Scholes, Keane, Giggs - A. Smith. Antrenor: Sir Alex Ferguson.

Dinamo: Cr. Munteanu - Galamaz, Ad. Iordache, Ciobotariu - I. Balan, Fl. Petre, Margaritescu, Grigorie, Semeghin - Cl. Niculescu, Danciulescu. Antrenor: Ioan Andone.

ANTRENOR

Inaintea plecarii, antrenorul Ioan Andone (foto) a declarat: "Incercam sa facem o surpriza pe «Old Trafford», macar sa aparam imaginea fotbalului romanesc si a clubului Dinamo. Meciul incepe de la scorul de 0-0 si trebuie sa incercam. Daca am fi castigat cu 1-0 acasa, am fi avut alte perspective, dar nici sa invingem cu 2-0 in deplasare nu este imposibil. Noi am dat dovada de mare caracter si acum un an impotriva celor de la Spartak Moscova. Este foarte important pentru noi sa iesim din forma destul de slaba in care suntem".

CONFLICT

Pe unul dintre site-urile suporterilor, "Dinamo-Online.net", directorul executiv al lui Dinamo, Cristian Borcea e atacat dur, fiindu-i adresate 6 intrebari: 1. Cine esti tu, Borcea, sa tai si sa spanzuri la Dinamo? Cine te-a autorizat sa angajezi stelisti si familia la club?; 2. Cine ti-a dat voie sa intinezi traditia si memoria fotbalistilor trecuti in nefiinta prin manifestarile tale golanesti?; 3. De ce ne-ai facut de tot rasul cu blatul tau ordinar cu Gh. Stefan?; 4. Unde sunt banii de pe transferurile jucatorilor pe care i-ai vandut? Sa intrebam firma fratilor Becali si Popescu cum s-au impartit comisioanele sau ne spui tu?; 5. De ce l-ai alungat pe preparatorul fizic Onetto? Nu cumva ca sa-i platesti tacerea lui Sensei Niculae, care stie detaliile transferului lui Marius Niculae?; 6. De ce l-ai vandut pe Barcauan? N-ai vrut sa-i dai 10.000-20.000 $ in plus la salariu ca sa-l tii, dar l-ai adus pe Ciobotariu si-i dai 100.000.

BILETE

Chiar daca interesul fanilor lui Manchester pentru meciul cu Dinamo nu este deloc unul ridicat, organizatorii si-au mentinut standardele la aceleasi cote inalte. Astfel, biletele sunt de trei categorii si variaza intre 41 si 44 de euro, adica 1.700.000 si 1.900.000 de lei. In disputa cu elevii lui Fergusson, Dinamo va fi sustinuta in tribunele lui "Old Trafford" de aproximativ 150 de suporteri, in marea lor majoritate romani care lucreaza in Manchester. 40 de "ultrasi" din Bucuresti ai "cainilor" au plecat deja spre Anglia luni dimineata pe cont propriu.

PRESA

Cotidianul The Guardian apreciaza ca accederea lui Manchester United in grupele Ligii Campionilor s-ar putea sa nu fie o simpla formalitate. "Asa cum spune si atacantul Alan Smith, calificarea «diavolilor» in faza urmatoare este vitala. Avand in vedere forma unor jucatori de la M.U., s-ar putea sa nu fie o simpla formalitate, asa cum pare la prima vedere dupa acel 2-1 din meciul tur", noteaza ziarul englez. Agentia "Sporting Life" precizeaza ca Ferguson intentioneaza sa-i foloseasca in meciul din aceasta seara pe mijlocasii Darren Fletcher si Cristiano Ronaldo si Kleberson. Ferguson considera ca victoria de la Bucuresti a fost meritata: "Dupa un start prost, a fost foarte bine ca ne-am revenit si am invins. Am fost incantat de performanta noastra, care ne da o sansa mare in perspectiva meciului de miercuri. A contat mult experienta noastra, iar rolul lui Roy Keane a fost decisiv".

FOTO
×
Subiecte în articol: sport dinamo manchester