x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lupte: Răzvan Pîrcălabu vrea o medalie la mondiale și calificarea la olimpiadă

Lupte: Răzvan Pîrcălabu vrea o medalie la mondiale și calificarea la olimpiadă

10 Sep 2019   •   12:19
Lupte: Răzvan Pîrcălabu vrea o medalie la mondiale și calificarea la olimpiadă
Sursa foto: facebook

Obiectivul României la Campionatele Mondiale de lupte, desfățurate în perioada 14-22 septembrie la Nkur-Sultan, Kazahstan, este obținerea unei medalii și calificarea a doi sau trei sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, după cum a afirmat președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu.

"Aceste Mondiale sunt foarte importante, pentru că reprezintă prima etapă de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Obiectivul nostru în Kazahstan este cel puţin o medalie şi 2-3 calificaţi la Tokyo. Medalia la Mondiale ne lipseşte din 2017, de la argintul Alinei Vuc... Dar sunt mai încrezător de data aceasta, pentru că absolut toţi sportivii sunt sănătoşi. Ei sunt într-o formă foarte bună, au respectat toate cerinţele antrenorilor şi la ultimele turnee de verificare, inclusiv medaliatul cu bronz de la Jocurile Olimpice, Albert Saritov, s-a purtat exemplar. Albert Saritov va participa la această ediţie a Mondialelor, el vine după două turnee internaţionale câştigate, cel de la Bucureşti şi cel de la Minsk, unde a avut nişte adversari destul de puternici şi a reuşit să îi învingă. Nu este încă la capacitatea lui maximă, însă este într-o formă sportivă foarte bună. Avem speranţe să urce pe podium sau să se califice de la Alina Vuc şi Kriszta Incze, la feminin, apoi Alin Alexuc şi Mihai Mihuţ, la greco-romane, iar la libere de la Albert Saritov şi Maxim Vasilioglo", a declarat acesta.

Președintele FRL a explicat că îşi doreşte ca delegaţia de lupte a României la Tokyo să fie alcătuită din minimum şase sportivi.

Lotul României pentru Campionatele Mondiale de lupte este următorul:

lupte feminine: Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg), Katerina Zydachevska (cat. 59 kg), Kriszta Incze (cat. 62 kg), Alexandra Anghel (cat. 72 kg);

lupte libere: Nikolai Okhlopkov (cat. 61 kg) Ivan Guidea (cat. 65 kg), Maxim Vasilioglo (cat. 74 kg), Omaraskhab Nazhmudinov (cat. 79 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg);

greco-romane: Răzvan Arnăut (cat. 60 kg), Mihai Mihuţ (cat. 67 kg), Nicu Samuel Ojog (cat. 87 kg), Alin Alexuc (cat. 130 kg).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: lupte campionatele mondiale