x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lyon - Steaua 1-1 / Iesire onorabila

Lyon - Steaua 1-1 / Iesire onorabila

de Mihai Igirosanu    |    07 Dec 2006   •   00:00
Lyon  -  Steaua 1-1 / Iesire onorabila

Ros-albastrii au incheiat onorabil parcursul din Liga Campionilor, reusind un egal pe terenul uneia dintre favoritele la castigarea trofeului, Olympique Lyon.

Si-au spalat imaginea
Ros-albastrii au incheiat onorabil parcursul din Liga Campionilor, reusind un egal pe terenul uneia dintre favoritele la castigarea trofeului, Olympique Lyon.

Campionii Romaniei au obtinut si primul punct din istoria confruntarilor de pe pamant francez, acolo unde pierdusera precedentele sapte intalniri. Antrenorul Cosmin Olaroiu a respectat solicitarea finantatorului Gigi Becali, si a trimis pe teren "11-le" de baza.

CURAJ. Desi infrunta o echipa in randurile careia antrenorul Gerrard Houllier a operat multe modificari, Steaua a inceput in tromba. Omul responsabil cu sclipirile din tabara ros-albastrilor, Nicolae Dica, a deschis scorul in chiar minutul 2, cand l-a executat pe experimentatul Gregory Coupet cu un vole spectaculos, din intoarcere, din interiorul careului de 16 metri. Din pacate, zece minute mai tarziu apararea Stelei a cedat. Suedezul Kim Kallstrom a executat un corner de pe partea stanga, iar inchizatorul Alou Diarra, nemarcat la sapte-opt metri, a reluat cu capul fara sperante pentru portarul Cernea. La atacul imediat urmator, Thereau a fost aproape de 1-2, insa n-a mai ajuns in fata portii goale un sut-centrare al lui Cristocea. Dupa pauza, Nicolita si Dica (de doua ori) au fost aproape de golul unei victorii de prestigiu, dar au ratat de putin tinta din pozitii favorabile.

GOLGETER. Nicolae Dica a marcat cel de-al patrulea sau gol pentru Steaua la debutul in grupele Ligii Campionilor, devenind golgeterul trupei din Ghencea. In partida precedenta, din Ghencea, cu Dinamo Kiev (1-1), ex-pitesteanul adusese calificarea Stelei in primavara europeana a Cupei UEFA.

"Nu m-as fi gandit niciodata ca am sa inscriu patru goluri in sase meciuri de Liga Campionilor, asa ca sunt foarte fericit. Oricum, nu eu am calificat Steaua in Cupa UEFA, ci toti jucatorii care s-au aflat pe teren si pe banca", a declarat cel mai eficient jucator stelist din aceasta campanie europeana.

OLI E MULTUMIT
La finalul partidei de aseara, antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, a tinut sa precizeze ca echipa sa a scos maximum dintr-o grupa cu Olympique Lyon si Real Madrid. "Sunt multumit de rezultat si de joc. Daca am fi castigat, nu s-ar fi mirat nimeni. N-am venit la Lyon in plimbare, dar e adevarat ca a contat si faptul ca am jucat eliberati de presiune. Imi pare rau ca nu l-am putut introduce cateva minute si pe Victoras Iacob, iar pe Mirel Radoi am decis sa-l bag titular cu cateva ore inainte de meci. Nu putea rezista mai mult", a spus tehnicianul.

"Am scris istorie!"

ACASA. Cyril Thereau (cu fata) a vrut sa-si impresioneze compatriotii
Dupa ce formatia din Ghencea a urcat in ultimii trei ani de la grupele Cupei UEFA la obtinerea unei remize, la Lyon, in Liga Campionilor, managerul general Mihai Stoica este convins ca "militarii" nu se vor opri aici.

MANDRIE. "Am facut istorie pe terenul uneia dintre cele mai bune echipe ale Europei din ultimii ani. Sunt mandru de acesti baieti, care sunt cei mai buni jucatori cu care am lucrat eu vreodata. Pentru imaginea Stelei si a fotbalului romanesc, aceasta remiza este mai importanta decat victoria de la Kiev. Numitorul comun al celor mai importante succese fotbalistice romanesti in ultimii ani este Steaua. Anul trecut am ajuns in primavara alaturi de Rapid, acum este si Dinamo langa noi, sa speram ca se vor califica si guilestenii pana la urma", a declarat oficialul. La randul sau, mijlocasul Sorin Paraschiv crede ca formatia sa si-a demonstrat la Lyon clasa: "Am jucat de la egal la egal cu o echipa care se bate la castigarea Ligii Campionilor. Participarea in aceasta competitie a fost un prilej fantastic de a acumula experienta la cel mai inalt nivel. Ne-a lipsit putin curajul la inceput, a fost mai greu pe teren propriu, dar ne vom revansa pe viitor". (Mihai Igirosanu, Dragos Stoica)

×
Subiecte în articol: sport lyon