x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport “Maimuţă miliardară!”

“Maimuţă miliardară!”

de Dragos Stoica    |    07 Iul 2008   •   00:00
 “Maimuţă miliardară!”

Acuzat de patronul Stelei că stă la ordinele directe ale lui Mircea Sandu, preşedintele Comisiei de Disciplină a replicat dur, negînd totodată că tatăl său s-ar cunoaşte cu Gigi Becali

Acuzat de patronul Stelei că stă la ordinele directe ale lui Mircea Sandu, preşedintele Comisiei de Disciplină a replicat dur, negînd totodată că tatăl său s-ar cunoaşte cu Gigi Becali

 
Oarecum îngropat de decizia de joi a Curţii de Arbitraj pentru Fotbal, scandalul “valiza” încă naşte destule dispute. După ce s-a văzut absolvit de orice vină şi echipei sale i-a fost anulată penalizarea de şapte puncte, patronul Stelei, Gigi Becali, l-a acuzat pe Mircea Sandu că a urmărit excluderea formaţiei din Ghencea din Liga Campionilor, spunînd totodată că preşedintele FRF a fost cel care a impus decizia luată iniţial de Comisia de Disciplină. Sîmbătă, şeful acestui for, Marin Daniel Cernat, a ţinut să infirme toate afirmaţiile lui Becali: “În doi ani, Mircea Sandu nu mi-a spus niciodată să fac ceva împotriva regulamentului sportiv şi nu a influenţat în nici un fel deciziile. Ar fi bine ca domnul Becali să înţeleagă că membrii comisiei nu au nimic cu el sau cu clubul Steaua. El a încălcat regulamentul şi ştie asta, aşa că ar fi bine să nu dea dovadă în continuare că are un creier de maimuţă în corp de miliardar. De asemenea, e o minciună că s-ar cunoaşte cu tatăl meu, care i-ar fi spus că Mircea Sandu mi-a impus ce decizie să iau în acest caz”.

 

“Naşu’” atacă din nou

Iritat după ce verdictul Curţii de Arbitraj pentru fotbal a anulat hotărîrea luată iniţial de Comisia de Disciplină, Mircea Sandu şi-a reiterat nemulţumirea faţă de modul în care regulamentul este interpretat diferit de două foruri de judecată: “Am consultat şi un avocat, să ştiu dacă ne putem îndrepta penal împotriva lor pentru abuz în serviciu. Să judece drept, ăsta e apelul meu, nu contează numele echipei. În 18 ani am schimbat de multe ori componenţa comisiilor, acum sînt numai avocaţi şi doar trei foşti fotbalişti la Disciplină şi Apel. Dacă Disciplina şi Apelul au dat o decizie, iar CAF alta, este o problemă!”.

 

Şeful de la Disciplină vrea curăţenie în fotbal

Preşedintele Comisiei de Disciplină a precizat că forul pe care îl conduce nu va ezita să taxeze şi pe viitor practici asemenea celor uzitate de oficialii Stelei în finalul ediţiei trecute de campionat. “În fotbalul românesc e o luptă între beneficiarii sistemului de pînă acum şi cîţiva oameni care vor să facă ordine în această activitate. Dacă nu reuşim noi, vor reuşi alţii să facă curăţenie. Sîntem datori pentru iubitorii fotbalului să facem lucrul acesta. Dacă Gigi Becali crede în Dumnezeu şi respectă iubitorii de fotbal, ar fi bine să nu mai facă ce a făcut”, a declarat Cernat.

×
Subiecte în articol: sport