x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Manchester City a dat lovitura

Manchester City a dat lovitura

de Theodora Şutiu    |    06 Dec 2018   •   20:50
Manchester City a dat lovitura

Manchester City, campioana din Premier League, este singura echipă care va primi peste cinci milioane de dolari de la FIFA în urma meciurilor jucate la Campionatul Mondial din Rusia. Cluburile din Anglia au patru echipe din Top 10, clasament din care lipseşte Bayern Munchen.

Pep Guardiola a avut 16 participanți la ultimul Mondial, dintre care 11 au ajuns până în sferturile competiţiei: Ederson, Walker, Kompany, Danilo, Stones, Mendy, Fernandinho, Delph, De Bruyne, Sterling şi Gabriel Jesus. Pe lângă Manchester City, FIFA va mai plăti peste patru milioane de dolari lui Real Madrid, Tottenham şi Barcelona.

Absența Italiei din Rusia a făcut ca Juventus să fie abia pe locul nouă, singura din Cizmă. În schimb, Ligue 1 a plasat două echipe, pe lângă PSG surpriza mare fiind AS Monaco, care se luptă acum să evite retrogradarea.

Singura echipă din România care va fi recompensată de FIFA este Dinamo, graţiei prezenţei în competiţie a portarului Jaime Penedo. Panamezul va aduce formaţiei din Ştefan cel Mare 254.700 de dolari.

Conform tradiţiei, după fiecare turneu final, FIFA redistribuie o parte din încasări către echipele care au dat jucători în competiţie. Banii sunt calculaţi în funcţie de zilele petrecute în cantonament, începând cu două săptămâni înaintea startului, până în ziua următoare eliminării din turneu. De bonus beneficiază doar acei fotbalişti care s-au aflat sub contract cu acelaşi club în ultimii doi ani înainte de startul turneului final.

209.000.000 $ a distribuit FIFA celor 416 cluburi ce au dat jucători la CM 2018, de trei ori mai mult față de 2014. Trei sferturi din sumă a mers către cele afiliate la UEFA.

 

 

×
Subiecte în articol: manchester city