x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport MApN nu exclude semnarea unui nou contract cu Steaua

MApN nu exclude semnarea unui nou contract cu Steaua

21 Mai 2010   •   00:00

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, vineri, într-un comunicat, că nu exclude reluarea colaborării cu FC Steaua, cu singura condiţie ca gruparea patronată de Gigi Becali să-şi plătească sumele datorate pentru închirierea bazei din Ghencea pe lunile martie şi aprilie.

"Atunci când societatea comercială îşi va achita datoriile către clubul Armatei, conform obligaţiilor prevăzute în contractul de închiriere, colaborarea poate fi reluată, prin încheierea, în condiţiile legii, a unui nou contract, astfel încât echipa de fotbal Steaua Bucureşti să joace în continuare pe stadionul din Ghencea", explică MApN.

Ministerul spune că Gigi Becali, prin declaraţiile sale publice, a încercat să creeze o falsă problemă şi să arunce responsabilitatea rezilierii contractului către instituţia Armatei.

"Pentru a permite opiniei publice să aibă o imagine clară asupra situaţiei actuale, precizăm faptul că, la data de 17 mai 2010, Societatea Comercială (în calitate de chiriaş) înregistra către Clubul Sportiv al Armatei următoarele datorii: 178.847 lei contravaloarea chiriilor aferente lunilor martie şi aprilie; 42.139 lei penalităţi de întârziere la plata chiriei; 52.778 lei contravaloarea utilităţilor neachitate; 1.964 lei penalităţi întârziere la plata utilităţilor", se arată în comunicatul MApN.

Ministerul mai precizează că FC Steaua a primit cinci adrese, în perioada 26 aprilie - 17 mai 2010, cu privire la sumele datorate reprezentând chiria, utilităţile şi penalităţile de întârziere, precum şi la iminenţa rezilierii contractului în cazul neonorării obligaţiilor de plată a chiriei pe timp de două luni consecutiv, aşa cum părţile au convenit prin semnarea contractului.

"În data de 17 mai 2010, Societatea Comercială a domnului George Becali a răspuns acestor notificări succesive, printr-o adresă, în care specifică, printre altele, că «denunţă unilateral contractul nr. A-7220/23.12.2009, începând cu data de 01.03.2010»", mai scrie MApN în comunicat.

"Sună bine. Dacă acolo spune un nou contract, înseamnă că au revenit la sentimente mai bune. Nici un fel de problemă dacă trebuie să plătesc numai 60.000 de euro. Până acum, spuneau să nu se schimbe nici o virgulă din caietul de sarcini, ceea ce era rea voinţă. Dacă se vorbeşte de un nou contract, înseamnă că putem negocia. Plătesc pe loc ce scrie în comunicat, nu e problemă. Apoi, vreau să le dăm 20.000 de euro pe lună pentru terenurile de antrenament şi separat 1.500 de euro pe meci", a comentat Gigi Becali comunicatul MApN.

×
Subiecte în articol: redactie