x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marat Safin l-a rapus pe "rege"

Marat Safin l-a rapus pe "rege"

27 Ian 2005   •   00:00

In prima semifinala a Grand-Slam-ului de la Melbourne, rusul Marat Safin (al 4-lea favorit) a reusit sa-l invinga pe cel mai bun jucator din lume la ora actuala, elvetianul Roger Federer, cu scorul de 5-7, 6-4, 5-7, 7-6 (6), 9-7.

TRIUMFATOR. Marat Safin a reusit imposibilul
THRILLER. Dupa un meci incredibil, care a durat peste 5 ore, Safin a obtinut calificarea in finala de duminica, unde il va intalni pe invingatorul disputei dintre americanul Andy Roddick si australianul Leyton Hewitt. Pe parcursul meciului, Safin a irosit sase mingi de meci, in vreme ce liderul mondial doar una singura, prima aparuta in joc, in tie-break-ul setului 4.

ACCIDENTARE. La inceputul setului secund, Federer a parut sa cedeze din punct de vedere fizic, necesitand tratament din partea medicului oficial al turneului. Safin a profitat de caderea elvetianului si s-a distantat la un moment dat, conducand cu 5-2. Uluitor, Federer si-a revenit din pumn, egaland situatia, dar pierzand setul la tie-break. Setul decisiv a fost unul fascinant, durand o ora si 20 de minute. Safin s-a impus, obtinand si revansa pentru antrenorul sau, suedezul Peter Lundgren, concediat de Federer dupa ce il ajutase sa devina lider mondial. (Mihai Igirosanu)

JUNIOARE
Romanca Monica Niculescu, cap de serie numarul 7, s-a calificat ieri in sferturile de finala ale junioarelor de la Australian Open. Niculescu a invins-o, in "optimi", cu 6-1, 3-6, 6-1, pe taiwaneza Wen Hsin Hsu, a 10-a favorita, si va juca in faza urmatoare a competitiei cu elvetianca Timea Bacsinszky, cap de serie numarul 2. In proba de dublu, perechea Sorana Carstea/Monica Niculescu, cap de serie numarul 7, a fost invinsa, in sferturile de finala, cu scorul de 6-2, 3-6, 6-4, de cuplul Victoria Azarenko/ Marina Erakovici (Belarus/ Noua Zeelanda), cap de serie numarul 2.

×
Subiecte în articol: sport safin