x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Materazzi-Zidane / "Sentinta nedreapta"

Materazzi-Zidane / "Sentinta nedreapta"

de Delia Gomoescu    |    22 Iul 2006   •   00:00

Marco Materazzi a primit doua meciuri de suspendare pentru ca l-a provocat pe Zinedine Zidane in finala Cupei Mondiale. In schimb, jucatorul francez, care l-a lovit cu capul in piept pe italian, nu are drept de joc trei partide.

Marco Materazzi (foto) a primit doua meciuri de suspendare pentru ca l-a provocat pe Zinedine Zidane in finala Cupei Mondiale. In schimb, jucatorul francez, care l-a lovit cu capul in piept pe italian, nu are drept de joc trei partide.

In cazul sau sanctiunea oricum nu prea conteaza, pentru ca Zizou s-a retras. Presa italiana considera insa ca sentinta FIFA este "scandaloasa". "Nici un cod penal, civil, sportiv sau etic nu poate pune in acelasi plan provocarea si reactia. In cazul Zidane-Materazzi, aceasta reactie ar fi putut ucide victima, provocandu-i un stop cardiac", a scris La Repubblica. Totusi, Federatia Italiana de Fotbal a anuntat ca nu va face recurs in acest caz. La randul sau, Materazzi nu a dorit sa faca prea multe comentarii in legatura cu pedeapsa primita: "M-au rugat sa nu raspund la intrebari. Cu greu reusesc sa ma abtin. Dar sunt constient ca, daca as vorbi, as provoca al treilea razboi mondial".

×
Subiecte în articol: sport