x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Meci de 1, X, 2 in Giulesti

Meci de 1, X, 2 in Giulesti

de Marius Mihalcea    |    08 Aug 2008   •   00:00
Meci de 1, X, 2 in Giulesti

RAPID – CFR CLUJ  l  MIine, 21:45, la GSP TV
In timp ce administratorul delegat al gruparii de linga Podul Grant, Nae Manea, merge pe mina jucatorilor straini adusi in aceasta vara, presedintele campioanei, Iuliu Muresan, mizeaza pe omogenitatea trupei lui Andone.



RAPID – CFR CLUJ  l  MÎine, 21:45, la GSP TV
În timp ce administratorul delegat al grupării de lîngă Podul Grant, Nae Manea, merge pe mîna jucătorilor străini aduşi în această vară, preşedintele campioanei, Iuliu Mureşan, mizează pe omogenitatea trupei lui Andone.

Cu doar 24 de ore înaintea startului primului derby al acestui campionat, administratorul delegat al Rapidului, Nicolae Manea, şi preşedintele campioanei CFR Cluj, Iuliu Mureşan, au vorbit despre punctele forte ale echipelor lor.

OFICIALI. "Fotbaliştii pe care i-am adus în această vară sînt exact pe stilul de joc al Rapidului, inventivi, tehnici, aşa cum le place fanilor noştri. Faptul că în primele două etape Rapidul a marcat cinci goluri şi nu a primit nici unul cred că spune foarte multe despre jocul echipei noastre. Julio Cesar şi Spadacio sînt jucători valoroşi, iar la ei nu trebuie să aştepţi să se adapteze, s-a văzut deja asta fiindcă au intrat pe teren şi au învins", a spus Nae Manea. De partea cealaltă, Iuliu Mureşan consideră că CFR este favorită, chiar dacă Rapid s-a întărit considerabil în intersezon: "Avem un ascendent moral faţă de Rapid, pe care am învins-o în ultimele două confruntări, din sezonul trecut. În plus, noi avem o echipă omogenă şi mai bine aşezată în teren. Totuşi, ca să fim realişti, este un meci de 1, X, 2, dar echipa noastră este mai puternică şi cred că putem învinge în Giuleşti".

JUCĂTORI. Juliano Spadacio, care a avut un debut de excepţie în tricoul Rapidului, marcînd trei goluri în două meciuri, este foarte încrezător în şansele formaţiei sale în confruntarea cu CFR. "Ştim că este un meci important, diferit de celelalte, un clasic, un derby, şi de aceea vrem să-l cîştigăm. Obiectivul nostru, al tuturor, este să intrăm pe teren şi să cîştigăm cu ajutorul suporterilor noştri, care sînt minunaţi, şi a indicaţiilor pe care ni le-a dat antrenorul Peseiro", a declarat mijlocaşul brazilian. "Rapid este una dintre cele mai în formă echipe din campionat. Joacă foarte bine cu acest antrenor nou şi se observă o creştere foarte mare faţă de anul trecut. Meciul va fi deschis oricărui rezultat, dar eu am încredere că se va repeta rezultatul de anul trecut, cînd am învins în Giuleşti cu 2-1", a afirmat portarul clujenilor, Eduard Stăncioiu. Partida de mîine se va disputa cu porţile închise, cele 4.500 de bilete scoase la vînzare de clubul gazdă epuizîndu-se aseară.

Manea: "Mi-aş dori numai români"

Giuleştenii au admis, prin vocea administratorului delegat, Nicolae Manea (foto), că toată campania de achiziţii a clubului din această vară s-a făcut urmînd modelul CFR-ului. "Sînt nişte mercenari care au venit şi îşi fac treaba conştiincios, oameni care evoluează cu toată abnegaţia. Pot să-l dau exemplu pe Tony de la CFR. Pentru noi a fost important să aducem aceşti jucători, pentru că an de an ne-am dorit campionatul şi Cupa, obiective care nu s-au realizat", a spus în cadrul emisiunii "Contraatac" de la GSP TV oficialul formaţiei pregătite de Jose Peseiro. Pe de altă parte, Nae Manea a precizat că şi-ar fi dorit ca echipele româneşti să aibă succese şi fără să apeleze la contingentul de jucători de altă naţionalitate: "Sînt supărat că utilizăm jucători străini. Eu mi-aş dori să avem o echipă excelentă formată numai din jucători români, dar nu se poate. Din păcate, mulţi jucători români tineri, după ce debutează şi cresc în valoare, nu-şi mai doresc altceva decît să plece în străinătate. Ei vor să realizeze multe lucruri în viaţă, însă într-un timp foarte scurt".

300 de jandarmi asigură securitatea

Chiar dacă meciul dintre Rapid şi CFR Cluj nu este considerat un eveniment cu risc maxim de periculozitate, ca în cazul partidelor dintre formaţiile bucureştene, Direcţia Generală de Jandarmi a Capitalei tot a mobilizat peste 300 de jandarmi. Forţele de ordine vor avea misiunea de a preveni şi de a combate orice acte de violenţă, dar, totodată, îi vor supune pe spectatori unui control amănunţit înaintea accederii pe stadion, astfel încît aceştia să nu deţină asupra lor băuturi alcoolice, petarde sau ale obiecte contondente, precum şi bannere cu un conţinut licenţios, discriminatoriu ori care să incite la ură naţională, rasială şi religioasă.

×
Subiecte în articol: sport jucatori