x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Meciul nu se vede, meciul se traieste

Meciul nu se vede, meciul se traieste

13 Aug 2004   •   00:00

O atmosfera precum cea creata de suporterii lui "Red Star" intrece cu mult ceea ce vedem la galeriile din Turcia, Spania, Anglia sau Germania. Ca sa nu mai vorbim de Romania, unde Craiova, Steaua, Dinamo si Rapid la un loc nu fac cat ultrasii din Belgrad.

PROTECTIE. Starea din tribuna poate fi comparata poate doar cu cea de la meciurile importante ale grecilor. Suporterii sunt atat de infierbantati, incat tribunele sunt despartite nu doar de un gard metalic, ci si de un sant cu o adancime de patru metri si lat de vreo doi. Iar dincolo mai urmeaza inca doua obstacole. Un gard viu si doua cordoane de oameni de ordine. Dar nu jandarmi, pentru ca acestia stau in afara arenei, imbracati precum niste ninja. Arata atat de infiorator, incat nici nu ai curajul sa le ceri ajutorul. PRETURI. Atunci cand Steaua Rosie are un meci important, "Maracana" este luata cu asalt cu 5-6 ore inainte de startul partidei. Fanii vor sa fie siguri de locul lor in tribuna. Cele mai cautate bilete nu sunt cele de la "zero" sau tribuna intai. Batalia cea mare se da pe locurile de la Peluza Nord, acolo unde "Belgrade Boys" ofera un show coregrafic pe care il poti vedea numai aici. Ca sa stai in galerie trebuie sa scoti din buzunar 15 euro, in vreme ce un loc la tribuna intai face 13 euro, iar unul la peluza opusa, "imbracata" si ea tot in alb si rosu, nu trece de 7 euro. Si merita, pentru ca pe "Maracana" meciul nu se vizioneaza. Meciul se traieste.

CU SARBOAICELE PE STADION

Daca spui doar ca sarbii fac galerie favoritilor, e prea putin. In tribuna e spectacol total. Toata lumea canta, chiar daca Eindhoven conduce cu 1-0. Milan Dudic a egalat! E nebunie pe stadion. Un tip din spate ti se urca pe umeri, iar doua sarboaice te strang in brate. Poate au gresit, dar a fost bine! Pacat ca a fost numai atat. Bosko Jankovic face 2-1 repede si iar intri in contact cu sarboaicele din fata. Repriza a doua continua in acelasi ritm ca si prima. Te rogi sa dea gol Steaua Rosie ca sa fie fericit poporul asta luptator cu care impartim noi o bucata de Dunare. Si sa te mai iei in brate cu sarboaicele. Si da Marko Pantelici. E 3-1. Nu mai zici nimic de sarboaice. E incredibil. PSV nu se lasa si pana la final face 3-2.

×
Subiecte în articol: sport