x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Inițiativa de a acorda medalii de bronz către toate cele 3 sportive a fost lansată de avocații FRG

Inițiativa de a acorda medalii de bronz către toate cele 3 sportive a fost lansată de avocații FRG

de Redacția Jurnalul    |    12 Aug 2024   •   20:17
Inițiativa de a acorda medalii de bronz către toate cele 3 sportive a fost lansată de avocații FRG
Sursa foto: Hepta

Inițiativa de a se acorda medalii de bronz către toate celei trei sportive, Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea, a fost lansată de avocații Federației Române de Gimnastică (FRG), cu acceptul prealabil al Federației, a anunțat luni FRG.

Federația Română de Gimnastică a emis luni seara un comunicat în care susține că luat act de acuzațiile existente la nivel internațional și că dorește să clarifice anumite aspecte extrem de importante.

„Inițiativa de a se acorda medalii de bronz către toate celei trei sportive, Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea a fost lansată de către avocații Federației Române de Gimnastică, cu acceptul prealabil al Federației. Conducerea FRG, prin intermediul reprezentanților convenționali, a depus toate diligențele necesare pentru ca acest consens să fie atins. Subliniem faptul că au existat anumite solicitări din partea americană pentru ca acest deziderat să fie îndeplinit, solicitări pe care partea noastră le-a acceptat de fiecare dată, aspect apreciat de către reprezentantul convențional al părții americane”, se arată în comunicat.

FRG arată că, în toată această perioadă, a fost susținută inclusiv de către Nadia Comăneci, ”pentru a se ajunge la un consens echitabil tuturor sportivelor, raportat la dificultățile de natură tehnică ce s-au dovedit a fi întâmpinate de către Federația Internațională de Gimnastică”.

FRG arată că a căutat mereu ca soluția acestui diferent să fie tranșată într-un mod în care se acordă respect și recunoștință sportivelor implicate.

„Pe această cale, facem apel către întreaga comunitate de gimnastică, atât din țară cât și din afara țării, să pună STOP atacurilor împotriva gimnastelor Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea și în special a Nadiei Comăneci a cărei intervenție a fost întotdeauna în favoarea tuturor celor trei sportive/ trei medalii. FRG nu a fost niciodată de acord să se retragă medalia”, se mai spune în comunicat.

În urma memoriilor făcute la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de Federația Română de Gimnastică (FRG) și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu. Cererea Sabrinei Voinea a fost respinsă.

(sursa: Mediafax)

 

×