x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Record: 45 de milioane de telespectatori și peste un milion de spectatori la Campionatul European de handbal

Record: 45 de milioane de telespectatori și peste un milion de spectatori la Campionatul European de handbal

de Redacția Jurnalul    |    28 Ian 2024   •   06:00
Record: 45 de milioane de telespectatori și peste un milion de spectatori la Campionatul European de handbal

Turul principal al EHF EURO 2024 masculin a atins o audiență în direct de peste 45 de milioane de telespectatori pe piețele cheie, înainte de cele două finale ale competiției din Germania. Peste un milion de spectatori au fost prezenți în arenele care au găzduit competiția din Germania.

Gazdele au atras o audiență maximă, aproape 9,7 milioane de telespectatori urmărind vineri semifinala pierdută în fața Danemarcei. Toate meciurile Germaniei au fost difuzate pe ZDF sau ARD, iar meciul din turul principal împotriva Ungariei a avut, de asemenea, o audiență în direct de 8,4 milioane de spectatori. În altă ordine de idei, confruntarea dintre Danemarca și Norvegia a atins 1,47 milioane de telespectatori pe TV2, ceea ce reprezintă aproape 75 la sută din cota de piață.

Datele oferite Nielsen includ audiențele din Croația, Danemarca, Germania, Franța, Ungaria, Norvegia, Slovenia și Suedia.

Infront, partenerul media și de marketing exclusiv al Federației Europene de Handbal (EHF), a asigurat transmiterea cu succes în peste 30 de televiziuni în peste 100 de teritorii, informează Federația Europeană de Handbal (EHF).

În Germania, peste șapte milioane de fani au urmărit meciurile din turul preliminar al gazdelor, în timp ce meciurile Croației împotriva Spaniei și Austriei au obținut o cotă de piață de 50 %. În plus, meciurile din runda preliminară ale Danemarcei au atras în mod constant peste un milion de telespectatori, atingând un vârf de audiență de 1,215 milioane de telespectatori și o cotă de piață de 73,6 % pentru meciul cu Portugalia.

Evenimentul a avut, de asemenea, un impact masiv pe arenele în care s-au jucat meciurile din Germania. Peste un milion de persoane au asistat la meciuri, cu un weekend final sold out și cu o rundă preliminară care a acoperit 98% din capacitate.

Numărul total de accesări digitale combinate pe toate canalele monitorizate asociate cu EHF EURO 2024 masculin, inclusiv echipele, jucătorii, sponsorii și partenerii de difuzare, a urcat la 400 de milioane. În plus, numărul combinat de interacțiuni a ajuns la 18 milioane, iar numai canalele EHF au înregistrat o creștere de 115.000 de urmăritori, subliniind amprenta digitală în creștere și baza de fani a sportului.

Atractivitatea paneuropeană a turneului a fost evidențiată de vânzările de bilete, cu 5.000 de fani feroezi la Berlin și 9.000 de suporteri danezi la Hamburg.

 

(sursa: Mediafax)

×