x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Militarii, intampinati de nimeni la Belgrad

Militarii, intampinati de nimeni la Belgrad

12 Aug 2004   •   00:00

Un Belgrad parca tras la xerox cu Bucurestiul nostru a primit Steaua ieri la pranz. Jucatorii lui Walter Zenga au pastrat in continuare tacerea fata de presa, presedintele Mihai Stoica adoptand si el ideea de "silenzio stampa".

La fel ca si la plecarea din Bucuresti, linistea a ramas peste delegatia Stelei si la sosirea la Belgrad. La aterizarea pe Aeroportul Izlaz, un fel de Otopeni al sarbilor, nici un ziarist localnic nu le-a iesit in cale fotbalistilor romani. Doar vamesii s-au agitat un pic atunci cand l-au vazut pe Walter Zenga, nestiind carui fapt se datoreaza prezenta italianului in zona.

PARCURS. Drumul catre capitala sarbilor, pentru meciul cu Zeleznik, nu a durat mai mult de ora, timp in care jucatorii si-au facut de lucru cu ziarele, revistele sau integramele cumparate de acasa. Inainte de aterizare, jucatorii au putut vedea de sus stadionul lui Partizan, pe care va avea loc partida de diseara, minunandu-se de distanta mica fata de arena rivalilor de la Steaua Rosie, circa un kilometru. Dupa sosire, autocarul cu jucatorii Stelei a plecat repede si in liniste catre Hotel Hyatt Regency. Meciul FK Zeleznik - Steaua, care va avea loc astazi, de la ora 18:00 (in direct la TVR 2), va fi condus de grecul Athanassios Briakos.

IDENTIC

Diferentele dintre Belgrad si Bucuresti sunt foarte mici. Drumurile nu se prezinta in conditii chiar bune, iar traficul este la fel de aglomerat. Si la periferie cele doua orase sunt parca trase la indigo. In apropierea aeroportului se construieste parca la concurenta cu Pipera, iar la intrarea in oras, printre blocuri, se gasesc zeci de ghetouri precum cele ridicate in Bucuresti, pe buza vechilor mamuti industriali Faur si IMGB.

PLECARE

Primul sosit la Aeroportul Baneasa a fost antrenorul Walter Zenga, care a fost condus de prietena sa, Raluca. La scurt timp, a ajuns si autocarul cu jucatorii. In Serbia au plecat 20 de fotbalisti, mai putin accidentatii Rachita, Curt si Balan. In timpul asteptarii decolarii, Falemi i-a cerut soferului autocarului numarul de telefon, pentru a se asigura ca acesta ii va astepta si la intoarcerea in tara, iar Neaga si Aliuta i-au cumparat un suc si un sandvis unui cersetor care purta la gat un fular al Stelei. Dupa inca o ora de asteptare, la Baneasa a ajuns si patronul Gigi Becali. Zborul spre Belgrad a fost facut cu o aeronava Boeing, vopsita in alb-rosu, culorile rivalilor de la Dinamo. Cand a vazut avionul, presedintele executiv Mihai Stoica a spus in gluma: "Nu cumva o fi Borcea prin cala?". Raspunsul nu a intarziat sa apara. "Daca avionul asta mergea cu gaz, sigur era si Borcea pe aici", a sunat o voce timida inainte de imbarcare.

INCREDERE

"Optimist voi fi tot timpul, desi dupa meciul cu Rapid am oarecare indoieli cand vorbesc de fotbal. Anul acesta vom avea un parcurs si mai lung in Cupa UEFA. As paria oricat pe victoria noastra la Belgrad" - Gigi Becali, presedinte FC Steaua

×
Subiecte în articol: sport