x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mircea Sandu vs Constantin Iacov

Mircea Sandu vs Constantin Iacov

de Mihai Igirosanu    |    25 Ian 2010   •   00:00
Mircea Sandu vs Constantin Iacov

Votul din cadrul Adunării Generale a FRF, programată astăzi, va decide noul preşedinte de la Casa Fotbalului. Lupta se dă între omul care conduce federaţia din 1990 şi fostul patron al defunctei FC Naţional.



Şedinţa de astăzi a Adunării Generale va începe la ora 11:00, iar una dintre marile mize nerostite ale celor doi candidaţi este suma de 17,3 milioane de euro, care reprezintă bugetul estimat de FRF pentru acest an. La o primă vedere, şansele lui Constantin Iacov sunt destul de reduse, în ciuda faptului că a părut candidatul cel mai activ în această campanie electorală, măcar din punct de vedere verbal. Totuşi, Iacov este un personaj destul de necunoscut în fotbalul românesc, iar o eventuală alegere a sa în fruntea FRF ar fi privită, în primul rând, ca o mare nebuloasă. Preocupat mai mult de starea sa de sănătate, Mircea Sandu a stat mai mult plecat în Franţa, la Nisa, acolo unde se tratează, dar într-una dintre rarele intervenţii s-a arătat destul de sigur: "Chiar dacă ar fi candidat şi Gică Popescu, mizez pe mai mult de 200 de voturi". Pe de altă parte, şi Iacov pare încrezător. "Am stat de vorbă cu 85% dintre membrii afiliaţi, şi majoritatea e alături de mine. Bulgărele se măreşte pe zi ce trece şi sunt sigur că după 25 ianuarie voi fi preşedinte".

IACOV: "FRF S-A PURTAT CA UN DICTATOR"
Mult mai activ din acest punct de vedere, Constantin Iacov a pornit mai mereu războiul declaraţiilor. "Astăzi, Federaţia este condusă de un dictator. Putem să mergem în continuare într-o dictatură cu Mircea Sandu sau să alegem democraţia. Dacă actuala conducere ar fi rămas, ar fi fost o problemă serioasă. Acum se gândesc să reducă numărul de echipe la toate eşaloanele. Actuala conducere a FRF îngroapă fotbalul românesc, de la an la an. Ne mint în fiecare zi şi eu m-am săturat să fim minţiţi. Eu am fost conducător de club şi nu am primit nici un fel de ajutor din partea lor. FRF s-a purtat ca un dictator".

I S-A PROPUS SĂ PĂZEASCĂ GARDUL
Replica FRF a venit prompt, prin intermediul unui comunicat. "Una dintre afirmaţiile sale, cum că Mircea Sandu încearcă să cumpere voturi, are, fără doar şi poate, iz penal. Aşteptăm ca domnul Iacov să probeze, tot public, cele afirmate. În rest, obişnuitele sale elucubraţii. Într-adevăr, preşedintele FRF, domnul Mircea Sandu, i-a propus contracandidatului său un post în cadrul administraţiei. Acela de paznic. Dar nu al clădirii, ci al porţii gardului care împrejmuieşte Casa Fotbalului", se arată în comunicat.

O altă replică a venit din partea secretarului general al FRF, Adalbert Kassai. "Declaraţiile lui Iacov au iz electoral, sunt ale unui om care a falimentat un club, iar acum vrea să conducă o asociaţie de cluburi. Nici nu merită să comentez ceea ce a spus!".

Iacov a încercat două lovituri
Săptămâna trecută, Iacov a încercat două lovituri importante. În primul rând, s-a deplasat la Piatra Neamţ în fieful lui Gheorghe Ştefan, recunoscut drept unul dintre cei mai fervenţi susţinători ai lui Mircea Sandu, încercând să-l convingă să-şi schimbe convingerile. Apoi, fostul patron de la FC Naţional a încercat să-i atragă de partea sa pe componenţii de seamă ai Generaţiei de Aur, începând cu Gică Hagi şi Gică Popescu. "Multe dintre planurile mele coincideau cu cele ale lui Popescu, aşa că susţinătorii săi vor fi, cel mai probabil, cu mine. De asemenea, Gică Hagi poate avea orice funcţie doreşte în cadrul FRF. Aş vrea să fie ambasadorul fotbalului românesc. Merită să fie în fruntea acestui sport. Vrem ca Gică Hagi să ne ajute să realizăm la Federaţie un proiect asemănător cu cel al academiei sale".

MIRCEA TRAIAN SANDU

Data naşterii: 22 octombrie 1952 (58 de ani)

Preşedinte al FRF din august 1990

Membru cu drepturi depline în Comitetul Executiv al UEFA din ianuarie 2007

A jucat la Progresul (1970-1971), Sportul Studenţesc (1971-1986) şi Gloria Buzău (1986-1987)

Are 422 de meciuri şi 165 de goluri în Divizia A

Are 18 prezenţe în echipa naţională şi 6 goluri

CONSTANTIN DUMITRU IACOV

Data naşterii: 30 septembrie 1971 (39 de ani)

Patron la FC Naţional între 2005 şi 2007

Om de afaceri

A fost în centrul unor scandaluri cu mai mulţi oameni importanţi din fotbalul românesc, printre care Ioan Becali, Gigi Becali şi Dumitru Dragomir, ultimul fiind urmărit penal de DNA într-un dosar clădit pe o plângere făcută de Iacov

×
Subiecte în articol: sport