x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Miza pe recidivă

Miza pe recidivă

04 Mar 2010   •   00:00

Deşi problema recidivei nu s-a pus în discuţie în detaliu la audierea de miercuri, este cert că pe procurorul antidoping al CONI îl interesează acest aspect. Ettore Torri a solicitat documentele din dosarul "cocaina", atunci când Adrian Mutu a fost depistat pozitiv pentru prima dată, în perioada în care evolua la Chelsea.

Conform cotidianului Gazzetta dello Sport, Torri a cerut deja documentaţia necesară la FIFA şi la Agenţia Mondială Antidoping (WADA) pentru a vedea dacă sancţiunea de 7 luni primită pentru consum de cocaină a fost înregistrată drept primă abatere. În acest caz, pentru avocaţii lui Mutu va fi aproape imposibil să probeze că acel control solicitat de Chelsea a fost unul privat, întrucât s-a efectuat în afara competiţiei. Ca recidivist, Mutu riscă o pedepsă între 1 şi 4 ani.

Presa italiană avansează şi o ipoteză potrivit căreia episodul Chelsea ar putea constitui circumstanţa agravantă, chiar dacă Mutu nu va fi considerat recidivist. Dacă procurorii acceptă non-recidiva, dar îl acuză de neglijenţă, sancţiunea va fi cea standard pentru doping: 2 ani de suspendare.

Pentru moment avocaţii lui Mutu trebuie ca în termen de 15 zile să depună la Procuratura Antidoping o expertiză care să demonstreze că substanţa nu a influenţat absolut deloc performanţele jucătorului.

×
Subiecte în articol: redactie