x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mizează pe fazele fixe

Mizează pe fazele fixe

de Marius Mihalcea    |    05 Iun 2009   •   00:00
Mizează pe fazele fixe
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact images

La ultimul antrenament efectuat de tricolori pe pământ românesc înainte de plecarea în Lituania, selecţionerul Răzvan Lucescu a comandat exersarea mai multor scheme tactice. Pregătirile pentru meciul cu Lituania (sâmbătă, ora 21:00, în direct la TVR 1), care va marca debutul la cârma echipei naţionale a lui Răzvan Lucescu, sunt pe ultima sută de metri.



Foarte importante în fotbalul modern, fazele fixe au fost tratate cu toată atenţia de selecţioner şi la antrenamentul de ieri dimineaţă, Chivu şi compania lucrând în mod special la gestionarea loviturilor de colţ. Lucescu junior le-a cerut tricolorilor să aibă mare grijă la astfel de faze, iar fundaşilor, în măsura posibilităţilor, să caute să declanşeze contraatacuri rapide, cu mingi trimise direct pe oamenii din avanposturi.

La ultima şedinţă de pregătire desfăşurată la Centrul de Fotbal de la Mogoşoaia, jucătorii şi staff-ul tehnic au afişat o mină destinsă, glumele şi aplauzele primite după câte o execuţie reuşită fiind acompaniate de încurajările lui Lucescu junior. Tot în cadrul antrenamentului de ieri, jucătorii au participat la un joc-şcoală, "albaştri" contra "portocali", distribuţiile fiind alcătuite de Răzvan Lucescu de aşa manieră, încât formula de start cu care va aborda partida cu Lituania să nu fie uşor de intuit.

"11"-LE DE START, ŢINUT SECRET
Din echipa "albaştrilor" au făcut parte: Săpunaru, Rădoi, Chivu, Raţ - Mara, I. Apostol, Ghioane, Cr. Tănase - Dănciulescu, G. Bucur. "Portocalii" au jucat în formula: Dănănae, Galamaz, D. Goian, Neşu - Roman, C. Lazăr, Pădureţu, Fl. Costea - Marica, M. Niculae. Dintre cei trei portari reţinuţi în lot pentru meciul de la Marijampole, Pantilimon a fost singurul care a stat între buturi, Dani Coman şi Bornescu, dar şi secundul lui Lucescu junior, Bogdan Stelea, alegând postura de jucători de câmp.

Finalul şedinţei de pregătire i-a găsit pe Mara, Ghioane şi Raţ executând lovituri de la 11 metri, pe Dorin Goian şi pe Săpunaru întrecându-se să nimerească de la mijlocul terenului un stâlp din spatele porţii, iar pe ceilalţi jucători stând întinşi pe gazon, la centrul terenului, la taclale. Echipa naţională a plecat în Lituania ieri după-amiază, la ora 17:00, cu o cursă charter, de la Aeroportul Henri Coandă, şi a ajuns la Kaunas două ore mai târziu.


Lituanienii nu renunţă
Aflaţi pe locul trei în clasamentul grupei a 7-a înaintea partidei cu România, la numai un punct în spatele Franţei, însă cu un joc în plus disputat faţă de "Les Bleus", lituanienii încă mai speră să se califice la Campionatul Mondial de anul viitor, din Africa de Sud. "Meciul de sâmbătă împotriva României va fi foarte important pentru noi. Dacă vom reuşi o victorie, putem să visăm în continuare la calificarea la Campionatul Mondial. Avem unele probleme de lot, dar sper să avem o evoluţie bună", a declarat selecţionerul balticilor, Jose Couceiro.

Clasamentul la zi al grupei a 7-a preliminare se prezintă astfel: 1. Serbia 12p (5 jocuri), 2. Franţa 10p (5j), 3. Lituania 9p (6j), 4. Austria 7p (5j), 5. România 4p (5j), 6. Insulele Feroe 1p (4j). În afara meciului Lituania - România, sâmbătă mai este programată în grupa a 7-a partida Serbia - Austria.

×
Subiecte în articol: sport