x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mizează pe Habibou

Mizează pe Habibou

de Mihai Igirosanu    |    27 Dec 2007   •   00:00
Mizează pe Habibou
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Mult trămbiţata campanie spectaculoasă a roş-albaştrilor a debutat in aceste zile, numai că primul nume adus in Ghencea este un anonim, francezul de 19 ani, Habib Habibou.

Mult trămbiţata campanie spectaculoasă a roş-albaştrilor a debutat in aceste zile, numai că primul nume adus in Ghencea este un anonim, francezul de 19 ani, Habib Habibou.

Deşi Steaua susţine, prin vocea preşedintelui CA, Valeriu Argăseală, că jucătorul de la Charleroi va semna un contract pe cinci ani, gruparea belgiană a anunţat oficial că Habib Habibou este doar imprumutat pănă in vară, atunci cănd Steaua are prima opţiune pentru un eventual transfer. Singurul amănunt cert este acela că jucătorul care a evoluat mai mult pentru echipa secundă a lui Charleroi se va prezenta la 8 ianuarie la reunirea lotului condus de Marius Lăcătuş.

REACŢII. "Steaua Bucureşti şi Sporting Charleroi au ajuns la un acord privind imprumutul, cu opţiune de cumpărare, al jucătorului Habib Habibou", notează site-ul oficial al echipei din Belgia, care adaugă că francezul, care va rămăne la Steaua pănă in vară, a ajuns la un acord cu Charleroi privind prelungirea contractului pănă in 2012. Managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie, a declarat că primul jucător achiziţionat in această iarnă, atacantul Habib Habibou de la Charleroi, este doar un jucător de viitor: "In primul rănd, este un jucător de viitor, de perspectivă. Are calităţi, este inalt, are viteză bună, dă goluri. Nu ştiu dacă va fi titular din prima la Steaua, este foarte tănăr, nimeni nu vine ca titular cert, este posibil să aibă o explozie din prima şi să se impună, dar este posibil să nu joace, să se impună abia in campionatul viitor. In primul rănd, ne găndim şi la viitor, cănd luăm jucători tineri precum Habibou. Este posibil insă să vedeţi la Steaua şi jucători de peste 30 de ani", a spus Ilie. "Jucătorul va fi prezent la reunirea lotului la 8 ianuarie. Va veni in ţară cu o zi mai devreme şi va semna un contract pe cinci ani", a declarat, la răndul său, preşedintele Valeriu Argăseală. In afara lui Habibou, conducerea Stelei a dat asigurări că lotul va fi completat la inceputul lunii ianuarie cu incă doi jucători ofensivi.

Cine e Habibou

Născut la 16 aprilie 1987 in localitatea franceză Bria, Habib Habibou are 1,92 cm şi 80 kg. Deşi evoluează pe postul de vărf impins, tănărul de 19 ani nu a marcat decăt un gol in prima divizie belgiană pentru Charleroi, reuşind alte trei in meciuri amicale şi unul pentru echipa secundă a clubului. Este format la şcoala de fotbal a lui Paris Saint-Germain, de unde a fost achiziţionat de Charleroi in 2005. De el s-au mai interesat Sparta Rotterdam şi Fortuna Dusseldorf.

Rada vrea linişte

Transferat in această vară de la rivala Rapid, stoperul Ionuţ Rada s-a declarat satisfăcut de pasul făcut in Ghencea: "Despre Steaua ştiam şi inainte că este cel mai important club din ţară şi de aceea am făcut această alegere. Dacă avem linişte la echipă, aşa cum a avut CFR Cluj sau alte echipe care luptă pentru titlu, cred că şi dacă diferenţa era mai mare, tot aveam şanse. Incă sperăm la titlu. Mai sunt 15 meciuri de jucat, şi Clujul joacă meciurile directe cu principalele contracandidate in deplasare, cu excepţia Rapidului. Jucănd in campionat, intălnind Dinamo, Rapid şi căştigănd, aşa cum s-a intămplat cu Dinamo, spunem de multe ori: «Mamă, suntem buni, i-am bătut», dar, cănd ajungi in Liga Campionilor şi intălneşti Arsenal sau Sevilla, iţi schimbi imediat părerea. Acolo este fotbalul adevărat".

Zapata, cel mai bun

Adus in Ghencea de Gică Hagi, la recomandarea fostului său coleg şi elev de la Galatasaray, Farid Mondragon, portarul columbian Robinson Zapata a fost desemnat, de departe, cel mai bun jucător al sezonului de suporterii care au votat pe site-ul fcsteaua.ro. Dintre cele 7.150 de voturi inregistrate pănă ieri, 78,74% l-au ales pe Zapata, pe locurile 2 şi 3 in topul preferinţelor fanilor clasăndu-se Nicolae Dică - 9,75% şi Dorin Goian - 5,46%. Doar alţi doi fotbalişti au mai fost nominalizaţi de suporteri, nigerianul Emeghara - 4,46% şi Ovidiu Petre - 1,59%. De altfel, Zapata a dominat topurile de pe toate site-urile steliste.

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport steaua habibou charleroi habib habibou