x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu, marea miză a lui Răzvan

Mutu, marea miză a lui Răzvan

de Mihai Igirosanu    |    06 Oct 2009   •   00:00
Mutu, marea miză a lui Răzvan
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Ieşită deja din calculele calificării la CM 2010, naţionala României va evolua sâmbătă seară, la Belgrad, într-un meci care are importanţă doar pentru orgoliu şi coeficienţii de ţară.



În ciuda lipsei de miză, selecţionerul Răzvan Lucescu a ţinut să-şi monteze jucătorii, mai ales că Maracana din Belgrad se anunţă a fi plină la ora partidei pentru a celebra calificarea Serbiei la turneul final din Africa de Sud. În tur, la Constanţa, sârbii ne-au învins cu 3-2.

MULŢUMIT ŞI CU UN EGAL
Selecţionerul Răzvan Lucescu a prefaţat ieri confruntarea: "Serbia va juca pe viaţă şi pe moarte, e un meci de care depinde calificarea. Dacă ne vor învinge, atunci îşi vor asigura locul 1 în grupă, iar dacă nu, trebuie să tragă în Lituania, acolo unde întâlnesc un adversar dificil. Cu tot respectul pentru sârbi, vom merge acolo să luăm cel puţin un punct. Dacă jocul ne va duce la victorie, voi fi foarte fericit, însă dacă vom obţine un egal muncit în faţa unui adversar puternic, atunci mă pot considera mulţumit". Lucescu a lăudat şi evoluţia lui Adrian Mutu din ultima perioadă şi mizează puternic pe "Briliant". "Adi a avut o atitudine extraordinară la Fiorentina, a jucat mult pentru echipă şi pe mine m-a încântat. Dacă va avea aceeaşi disponibilitate şi la Belgrad, nu vom pierde acolo." Referitor la situaţia lotului, Răzvan a declarat: "Din păcate, nu îi voi putea folosi pe Codrea, Săpunaru şi Nicoliţă pentru acest meci, deşi îi convocasem iniţial. Nicoliţă chiar era într-un moment foarte bun, jocurile îi dădeau încredere şi el s-a evidenţiat în ultima perioadă la Steaua. Ar fi pornit cu şanse să fie titular la Belgrad, dar nu trebuie să ne lamentăm pentru că vor mai apărea astfel de situaţii. în schimb, Nicolae Grigore m-a convins să îl chem după evoluţiile bune din acest sezon, dar şi pentru că are experienţă. Am încredere totală în cei pe care i-am convocat, eu răspund pentru ei".

Antici ne laudă
Selecţionerul Serbiei, Radomir Antici, a ţinut să laude echipa României. "E un adversar de calibru, cu un antrenor tânăr şi ambiţios. Se vede deja mâna lui. I-am văzut pe români cu Franţa, cu siguranţă nu ne vor lăsa să câştigăm uşor punctele. Ştim ce avem de făcut totuşi şi suntem pregătiţi. încă de la începutul calificărilor am spus că vom pecetlui calificarea pe teren propriu. Jucăm cu România şi nu vrem să amânăm deznodământul. E un meci istoric, pasul decisiv spre Mondiale, aşa că îl vom aborda cu mare determinare. Românii ştiu să fie periculoşi, mai ales pe contraatac, de aceea au obţinut rezultate mai bune în deplasare, conduşi de căpitanul Chivu, care a fost fascinant la Paris în meciul cu Franţa".

"Aş vrea să continuăm în Serbia seria pozitivă începută la meciul cu Lituania şi aş vrea să ne întoarcem de la Belgrad cu punct sau puncte, apoi să învingem Feroe şi să câştigăm amicalul cu Polonia"
Răzvan Lucescu - selecţioner România

×
Subiecte în articol: sport