x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nadal merge în finală unde se reîntâlneşte cu Soderling

Nadal merge în finală unde se reîntâlneşte cu Soderling

05 Iun 2010   •   00:00
Nadal merge în finală unde se reîntâlneşte cu Soderling
Sursa foto: /Reuters

Finala masculină de la Roland Garros se va disputa anul acesta între Rafael Nadal, numărul 2 mondial, și Robin Soderling, cap de serie numărul 5.

Tenismanul spaniol s-a calificat în ultimul act al celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului după ce l-a învins pe austriacul Jurgen Melzer, cu 6-2, 6-3, 7-6 (3). În prima semifinală, Soderlin îl eliminase în cinci seturi, 6-3, 3-6, 5-7, 6-3, 6-3, pe cehul Tomas Berdych (nr.15).

Finala de duminică va fi cea de-a șasea confruntare directă, scorul fiind favorabil lui "El Matador" cu 3-2, unul dintre cele mai slabe recorduri personale ale acestuia la "directe". Totodată, va fi reeditarea duelului de la ediția precedentă a Openului de la Paris, atunci când Soderling îl învingea pe Nadal încă din faza optimilor de finală, producând cea mai mare surpriză a concursului. Suedezul a jucat atunci finala, dar a pierdut-o în fața lui Roger Federer, în fața căruia și-a luat revanșa în această săptămână, când l-a eliminat pe numărul 1 mondial în sferturi, bifând primul succes în fața acestuia în 13 întâlniri directe!

De pe urma eliminării elveţianului ar putea profita tocmai Rafa Nadal, care, în cazul în care va triumfa pe zgura pariziană - unde n-a pierdut nici un set la actuala ediție - își va trece în palmares cel de-al cincilea titlu la Roland Garos și, poate și mai important, va redeveni numărul 1 mondial!

×