x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nadal cere modificarea formatului United Cup pentru a evita meciurile fără miză

Nadal cere modificarea formatului United Cup pentru a evita meciurile fără miză

de Redacția Jurnalul    |    03 Ian 2023   •   22:20
Nadal cere modificarea formatului United Cup pentru a evita meciurile fără miză
Sursa foto: Hepta

Rafael Nadal a declarat că îi place conceptul noii competiții United Cup, dar spune că formatul turneului pe echipe mixte ar trebui modificat pentru a se asigura că vor exista mai puține meciuri fără miză în viitor.

Nadal a suferit luni a doua înfrângere consecutivă la turneul de 15 milioane de dolari, cedând în fața lui Alex De Minaur, într-un moment în care nici Spania, nici Australia nu mai aveau șanse de a ajunge în faza următoare, după ce au pierdut meciurile din turul inaugural împotriva Marii Britanii.

"Competiția este grozavă, ideea este grozavă", a declarat Nadal, care urmează să meargă la Melbourne pentru apărarea titlului la Australian Open.

"Nu este grozav că jucăm degeaba. Cred cu adevărat că într-o grupă de trei, învinsul din primul meci trebuie să joace cu echipa care nu a jucat încă, pentru că asta face competiția mult mai interesantă", a mai spus el, citat de Reuters.

După ce Marea Britanie a obținut o victorie cu 3-1 în fața Spaniei în meciul de debut, Nadal a sărit peste meciul de dublu mixt.

"Cu formatul așa cum este, meciul de dublu mixt (împotriva Marii Britanii) probabil că l-aș fi jucat, pentru că poate acel meci poate face diferența chiar și pierzând meciul, pentru că mai avem o zi", a spus Nadal.

"Nu cred că este bine pentru competiție faptul că jucăm cu Australia, ambele țări fiind eliminate din turneu. Acest lucru nu se va întâmpla dacă țara care nu a jucat la început a jucat cu învinsul din prima zi.

"Toate meciurile vor avea sens. Acesta este lucrul care cred că trebuie îmbunătățit în competiție pentru viitor."

Ediția inaugurală a Cupei United se joacă la Sydney, Perth și Brisbane.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rafael nadal