x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nadia Comăneci: "Ponor poate lua aurul la bărnă"

Nadia Comăneci: "Ponor poate lua aurul la bărnă"

de Vlad Ionescu    |    24 Aug 2007   •   00:00
Nadia Comăneci: "Ponor poate lua aurul la bărnă"

Deşi nu va fi prezentă la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, fosta mare gimnastă este convinsă că fetele noastre vor face o figură frumoasă. In opinia sa, chinezoaicele şi americancele vor fi cele mai periculoase adversare.

GIMNASTICĂ - Nadia Comăneci crede in şansele romănilor

Deşi nu va fi prezentă la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, fosta mare gimnastă este convinsă că fetele noastre vor face o figură frumoasă. In opinia sa, chinezoaicele şi americancele vor fi cele mai periculoase adversare.

 "Cătălina trebuie să-şi facă bine exerciţiul, pentru că o mică greşeală o va scoate din competiţie", a declarat ieri Nadia, care a mărturisit că pe celelalte fete din lot nu le-a văzut incă la lucru, dar o va face in aceste zile. Opinia sa este susţinută şi de Mariana Bitang, cea care a pregătit-o pe Cătălina Ponor in ultimele luni. "M-a surprins seriozitatea pe care a arătat-o in pregătiri. Faptul că după un an de pauză s-a implicat atăt de serios

i-a impresionat pe oamenii care nu se aşteptau la o revenire a ei in prim-plan", a declarat reputata antrenoare, care a anunţat că dacă, Romănia va lua o medalie la echipe, nu va urca pe podium impreună cu fetele, pentru că a pregătit o singură sportivă.

ADVERSARE. Nadia Comăneci este de părere că Romănia va tranşa in favoarea sa duelul cu SUA, deşi americancele au o echipă foarte bună, la progresul căreia au contribuit din plin soţii Martha şi Bela Karoly, prima fiind chiar coordonatoarea lotului. In ceea ce priveşte noul cod de punctaj, părerea Nadiei este categorică: "Mulţi fani sunt dezamăgiţi. Gimnastica era greu de inţeles şi inainte, acum a devenit ingrozitor de greu. Lumea ştia că te duci pănă la nota 10, acum e puţin confuz".

Participarea Romăniei la Mondiale va insemna pentru federaţie un efort financiar de 68.812 euro, iar preşedintele ANS, Octavian Belu, va fi invitat de onoare.

Â

Optimism

"Cătălina Ponor nu merge nici pentru argint, nici pentru bronz, ci pentru aur la bărnă şi, bineinţeles, să ajute echipa la sol. Imi doresc să căştige Romănia, insă va fi o concurenţă foarte mare. Imi e puţin frică de chinezi. Ei deja pregătesc Jocurile Olimpice şi nu concep să nu căştige tot ceea ce e de căştigat"

Nadia Comăneci

Lotul Romăniei

La Mondialele de la Stuttgart (1-10 septembrie), Romănia va fi reprezentată in concursul feminin de Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Dana Druncea, Anamaria Tămirjan, Cerasela Pătraşcu şi Andreea Grigore, iar in cel masculin de Marian Drăgulescu, Răzvan Şelariu, Alin Jivan, Flavius Koczi, Daniel Popescu, Robert Stănescu şi Adrian Bucur. Fetele vor pleca in Germania duminică, iar băieţii miercuri. Obiectivul federaţiei il reprezintă calificarea ambelor echipe la JO de la Beijing şi cucerirea a una-două medalii.

×
Subiecte în articol: sport Nadia Comaneci nadia com