x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nataţie: România va găzdui trei Campionate Europene în următorii doi ani

Nataţie: România va găzdui trei Campionate Europene în următorii doi ani

11 Iul 2021   •   14:30
Nataţie: România va găzdui trei Campionate Europene în următorii doi ani
Sursa foto: Agerpres

Biroul Executiv Ligii Europene de Nataţie (LEN) a decis, sâmbătă, la Roma, să acorde României dreptul de a organiza trei Campionate Europene de nataţie în următorii doi ani, în noul complex sportiv din Otopeni, a anunţat, duminică, Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

La iniţiativa preşedintei Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, şi cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Primăriei oraşului Otopeni, noul nostru complex de nataţie din Otopeni va găzdui în 2022 întrecerile Campionatelor Europene de înot pentru juniori şi cele ale Campionatelor Europene de sărituri pentru juniori, iar în 2023 cele ale Campionatelor Europene de înot în bazin scurt (25 metri).

''Sunt foarte recunoscătoare colegilor mei din Biroului Executiv al Ligii Europene de Natatie şi preşedintelui Paolo Barelli pentru sprijinul acordat. Vom face tot posibilul să organizăm o serie de evenimente memorabile în noul nostru complex. Având acest nou complex, activitatea nataţiei din România va cunoaşte o mare dezvoltare şi dorim să împărtăşim cu familia LEN beneficiile sale. Cred că aceste evenimente vor ajuta la dezvoltarea popularităţii înotului în România'', a declarat Camelia Potec.

Roma găzduieşte în aceste zile şi Campionatele Europene de înot pentru juniori, la care România a cucerit trei medalii, două de aur prin David Popovici la 100 şi 200 m liber (sportivul a stabilit recorduri mondiale de juniori în ambele probe) şi una de argint, obţinută de ştafeta masculină de 4x100 m liber (David Popovici, Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu).


AGERPRES 

×
Subiecte în articol: nataţie campionate europene romania