x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Naționala U21 s-a calificat la Campionatul European pentru a patra oară consecutiv

Naționala U21 s-a calificat la Campionatul European pentru a patra oară consecutiv

de Adi Munteanu    |    17 Oct 2024   •   06:40
Naționala U21 s-a calificat la Campionatul European pentru a patra oară consecutiv

Tricolorii mici continuă tradiția și s-au calificat la Campionatul European U21 de anul viitor, turneu care va fi găzduit de Slovenia. Echipa pregătită de Daniel Pancu a terminat grupa pe primul loc după ce a învins Elveția, favorita grupei, cu 3-1 în ultimul meci al grupei. Astfel, „tineretul” merge direct la EURO, în timp ce elvețienii ratează și locul 2, care ar mai fi oferit o șansă. 

Și România U21 și-a îndeplinit obiectivul: calificarea la turneul final al EURO 2025. Daniel Pancu continuă astfel tradiția prezenței tineretului la turneul european după Mirel Rădoi și Adrian Mutu.

Îmbucurător este însă felul în care a jucat echipa, aducând aminte de succesul generației lui Ianis Hagi și Coman, din urmă cu 5 ani. De data aceasta, eroii au fost Louis Munteanu, Octavian Popescu, Ianis Stoica, Rareș Ilie, Perianu, Grameni, Borza, Ignat, Pantea și Sava. L-am lăsat la urmă pe Umit Akdag, 21 de ani, pe care Federația Română de Fotbal ar trebui să facă orice efort pentru a-l convinge  să joace în continuare pentru România. El are și cetățenie turcă, joacă în prima ligă din Turcia și ar putea fi „răpit”. A jucat pentru România în ultimele 4 meciuri de calificare și a arătat un potențial excelent. Mai mult, în meciul cu Elveția a și marcat, încheind practic meciul și calificarea de pe primul loc. 

Din păcate, pe selecționerul Daniel Pancu îl așteaptă o pedeapsă aspră din partea UEFA pentru ieșirea nervoasă la adresa arbitrului și este posibil chiar să nu aibă voie să fie pe bancă la turneul final de anul viitor. 

×
Subiecte în articol: Naționala U21 campionat european