x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ne înfruntăm cu adversari din Estul Europei

Ne înfruntăm cu adversari din Estul Europei

de Vlad Ionescu    |    25 Noi 2009   •   00:00
Ne înfruntăm cu adversari din Estul Europei
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact images

Echipele masculine de handbal Steaua, HC Odorhei, Bucovina Suceava şi Ştiinţa Bacău vor întâlni formaţii din Ucraina şi Polonia, în optimile de finală ale cupelor europene.



Potrivit tragerii la sorţi care a avut loc ieri, la Viena, Steaua va întâlni, în Cupa Cupelor, formaţia ucraineană HC Portovik Iujnîi. Meciul tur este programat la 13 sau la 14 februarie 2010, la Bucureşti, iar returul o săptămână mai târziu, în Ucraina. În faza precedentă a competiţiei, Steaua, care în acest an şi-a stabilit drept obiectiv calificarea în finală, a eliminat echipa italiană HC Conversano. "Roş-albaştrii" au pierdut primul joc, în Italia, scor 27-22, dar au câştigat cu 30-22 meciul de pe teren propriu. Portovik Iujnîi a ajuns în optimi după ce a învins cu 36-14 şi 39-21 pe Dobrudja Dobrici (Bulgaria). Formaţia ucraineană are în lot numai jucători autohtoni şi este o prezenţă constantă în cupele europene. Cea mai bună performanţă a sa a fost înregistrată în sezonul 2006/2007, când a evoluat în grupele Ligii Campionilor, după care s-au oprit în sferturile de finală ale Cupei Cupelor. Tabăra stelistă, prin vocea administratorului delegat Gheorghe Cazacu, se declară mulţumită de tragerea la sorţi şi nu se teme nici de valoarea adversarului, nici de gripa porcină care face ravagii în Ucraina. "Ne doream o adversară dintr-o ţară mai exotică, gen Turcia, dar până la urmă contează să ne calificăm mai dearte. Steaua a fost cap de serie la tragerea la sorţi, deci nu puteam avea adversari dintre cei dificili. Nu cred că virusul A/H1N1 ne va crea probleme la data disputării meciului retur", a declarat Cazacu.

CHALLENGE CUP, AFACERE ROMÂNEASCĂ

În optimile de finală ale Challenge Cup, cea mai slabă competiţie intercluburi, în care nu au drept de înscriere echipe din campionate puternice, România este reprezentată de Ştiinţa Bacău, HC Odorhei şi Bucovina Suceava, care s-au aflat în urma capilor de serie la tragerea la sorţi. Ştiinţa şi Bucovina vor întâlni, ca şi Steaua, tot echipe din Ucraina, pe HC Motor-ZNTU-ZAS, respectiv SC Time Burevestnik. Amândouă vor disputa meciurile tur pe teren propriu. În fine, HC Odorhei va înfrunta formaţia poloneză MMTS Kwidzin, prima manşă fiind programată în deplasare. Challenge Cup poate fi considerată o specialitate românească, echipele noastre adjudecându-şi trofeul în ultimii patru ani, prin Steaua, o dată, şi UCM Reşiţa, de trei ori. Mai mult, ultima finală a fost sută la sută românească, UCM impunându-se în faţa Bucovinei Suceava.

×
Subiecte în articol: sport