x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport NEGOCIERI - Vine şi Fabbiani?

NEGOCIERI - Vine şi Fabbiani?

de Vlad Ionescu    |    27 Sep 2008   •   00:00

Rivale în lupta pentru titlu, Steaua şi CFR Cluj se înţeleg de minune când vine vorba de trasferurile de jucători dinspre Gruia spre Ghencea.



Rivale în lupta pentru titlu, Steaua şi CFR Cluj se înţeleg de minune când vine vorba de trasferurile de jucători dinspre Gruia spre Ghencea.

După ce l-a transferat recent pe Semedo, Steaua caută noi întăriri tot în curtea campioanei. Ultimul pe lista lui Gigi Becali este atacantul Cristian Fabbiani, pe care CFR l-a împrumutat până în vara lui 2009 la formaţia argentiniană Newell’s Old Boys. “Am început să avem relaţii bune şi cu CFR, ne respectăm. Îi voi respecta şi mai mult dacă vor fi de acord să-l lase pe Fabbiani la Steaua. Mi-e frică de ceva: să nu-şi dea seama cei de la CFR ce greşeală au făcut cu Semedo, că l-au lăsat să plece, şi să realizeze că Fabbiani e un jucător foarte bun şi să nu ni-l dea”, a declarat patronul Stelei. Primele discuţii urmau să aibă loc aseară, fapt confirmat şi de preşedintele grupării din Gruia, Iuliu Mureşan: “Relaţia dintre mine şi Gigi Becali s-a îmbunătăţit mult în ultima perioadă şi putem discuta şi despre alte transferuri în afara celor realizate: Surdu şi Semedo”. Dacă părţile vor cădea de acord, transferul nu se va putea înfăptui mai devreme de pauza de iarnă. “În primul rând trebuie să fim de acord noi, deoarece fotbalistul e sub contract cu CFR. Apoi şi cei din Argentina trebuie să-şi dea acordul, pentru că până în iunie 2009 şi ei sunt proprietari pe jucător”, a explicat Mureşan. Cristiano Fabbiani a fost cumpărat de CFR în 2007 de la Lanus cu 2,2 milioane de euro şi avea un salariu anual de 170.000 de euro. Pentru a-şi asigura serviciile fotbalistului de 25 de ani, Steaua este dispusă să plătească două milioane de euro şi îi promite jucătorului un salariu de cel puţin 250.000 de euro pe an.

Confirmă în Argentina

Sezonul trecut, când CFR a realizat eventul, Fabbiani a fost unul dintre cei mai buni jucători ai campioanei, pentru care a disputat 30 de meciuri în Liga 1 şi în Cupa UEFA, înscriind zece goluri. În actuala ediţie de campionat nu a apucat să evolueze decât în prima etapă, când a marcat ultimul gol al meciului CS Otopeni – CFR Cluj 0-4. Intrat în dizgraţia lui  Andone, Fabbiani s-a întors în Argentina, la Newell’s Old Boys, pentru care a jucat constant în primele etape. El a reuşit să înscrie unicul gol al partidei câştigate de Newell’s în faţa lui Independiente, iar în ultima rundă a fost integralist în meciul cu Boca Juniors, pierdut cu 4-2. “A pivotat bine, folosindu-şi din plin calităţile fizice”, l-a caracterizat presa argentiniană pe jucătorul împrumutat de la CFR Cluj.

×
Subiecte în articol: sport fabbiani