x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nemţii au confirmat calculele hîrtiei

Nemţii au confirmat calculele hîrtiei

de Marius Mihalcea    |    18 Iun 2008   •   00:00
Nemţii au confirmat calculele hîrtiei

GRUPA B  ●  Austria – Germania 0-1
Reprezentativa Manschaftului s-a calificat în “sferturi”, însă doar de pe poziţia a doua a grupei, fapt pentru care în faza următoare va întîlni Portugalia.



GRUPA B  ●  Austria – Germania 0-1
Reprezentativa Manschaftului s-a calificat în “sferturi”, însă doar de pe poziţia a doua a grupei, fapt pentru care în faza următoare va întîlni Portugalia.

Cotată la începutul întrecerii drept principala favorită la cucerirea titlului, Germania a avut destule emoţii pînă şi-a asigurat prezenţa în “sferturi”, echipa lui Joachim Low depăşind cu greutate naţionala Austriei, teoretic cea mai slabă de la acest turneu final, într-un meci decisiv pentru calificare.

REALISM. Acest lucru a fost  recunoscut de selecţionerul Low la conferinţa de presă de după meci. “Sînt foarte bucuros pentru această victorie foarte importantă, mai ales că am jucat cu o mare presiune pe umeri. Echipa mea a arătat un joc colectiv extraordinar, dar este clar că în meciul din «sferturi» cu Portugalia trebuie să jucăm mult mai bine decît am făcut-o cu austriecii”, a spus antrenorul nemţilor. Căpitanul Germaniei, Michael Balack, a admis, la rîndul său, faptul că naţionala Manschaft-ului nu a spart gura tîrgului în partida cu Austria: “A fost un meci aparte, fiindcă am fi putut pierde calificarea în faţa unui outsider. Am dat dovadă de spirit de luptă, dar în aceste condiţii nu prea am mai putut să ne facem jocul nostru obişnuit. Această partidă a fost mai mult o luptă, decît un meci de fotbal”. Presiunea de care au pomenit antrenorul şi căpitanul Germaniei s-a făcut remarcată încă din prima repriză, cînd Joachim Low a fost eliminat de arbitru, împreună cu omologul său de pe banca Austriei, Josef Hickersberger, după un schimb de replici cu acesta.

Dezamăgire

Tehnicianul Austriei, Josef Hickersberger, a fost de părere că echipa sa nu a jucat rău contra Germaniei şi că diferenţa a făcut-o Balack, marcatorul unicul gol al întîlnirii. “Am venit la acest turneu final cu dorinţa de a ajunge măcar în sferturile de finală, dar din păcate nu am reuşit acest lucru. Am pierdut meciul cu Germania din cauza unei execuţii senzaţionale a lui Michael Balack. Am jucat bine la acest turneu final, dar nu ştiu ce s-a întîmplat, de ce nu am luat mai multe puncte. Nu ştiu nici ce voi face eu în viitor”, a spus Hickersberger.  

CRITICĂ

“Avem vreo şansă să ne impunem în faţa lui Cristiano Ronaldo şi a celorlalţi portughezi? Nu, în mod clar nu. Germania trebuie să-şi îmbunătăţească cu mult jocul pentru a ajunge în semifinale la Euro 2008. Mijlocul echipei lui Low este în pană de idei, nu creează nici o ocazie.
Bine măcar că am evitat o eliminare în faza grupelor, ar fi fost o umilinţă prea mare”
Franz Beckenbauer - fost selecţioner al Germaniei

×
Subiecte în articol: sport