x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Noapte de glorie pentru Inter

Noapte de glorie pentru Inter

de Delia Gomoescu    |    30 Apr 2010   •   00:00
Noapte de glorie pentru Inter
Sursa foto: /AFP Photo

Chivu şi echipa sa vor juca finala Ligii Campionilor!



Gruparea nerazzurra s-a calificat în ultimul act al celei mai importante competiţii continentale, eliminând-o pe deţinătoarea trofeului, Bar­ce­lona. După 3-1 la Milano, italienii au pierdut, 0-1 pe "Camp Nou", dar pe 22 mai vor merge la Madrid pentru marea finală cu Bayern München.


Miercuri seară, planurile lui Jose Mourinho au fost date peste cap în mai multe rânduri, însă în cele din urmă "the special one" a ieşit în­vin­gă­tor. Mai întâi, Pandev s-a accidentat chiar înainte de meci, portughezul fiind nevoit să-l trimită pe teren din pri­mul minut pe Cristi Chivu. Apoi, după eliminarea lui Thiago Motta, în mi­nutul 28, Mou a trebuit să re­gân­dească totul.

"Meciul a început prost. Am fost nevoit să-l înlocuiesc pe Pandev cu Chivu şi fără Pandev noi am pierdut din punct de vedere ofensiv. În 10, şansele noastre de a marca s-au redus aproape la zero. O echipă fără organizare tactică primeşte patru sau cinci goluri aici. Este foarte greu să joci 10 contra 11 cu Barcelona. Noi am fost compacţi, am jucat bine şi am închis spaţiile. Este cea mai frumoasă înfrângere din viaţa mea", a declarat Mourinho.

Presa italiană a dedicat zeci de pa­gini calificării "nerazzurre". Corriere della Sera a apreciat că milanezii au "reintrat în istorie". "Atâtea emoţii, dar Barca nu reuşeşte să doboare In­te­rul, care este în finală după 38 de ani." La rândul său, Gazzetta dello Sport a titrat: "Un Inter eroic merge în finală", dar şi "Barcelona, petrece­rea e aici!".

De partea cealaltă, de­­zamă­girea a fost maximă. "Barca ră­mâ­ne fără finala de pe Bernabeu. Atâ­ta zbucium, ca să te îneci la mal...", a scris Marca. Delegaţia Interului a re­ve­nit la Milano imediat după meci. Ae­ronava a aterizat pe Aeroportul Malpensa la ora locală 2:28, iar Chivu şi coechipierii săi au fost aşteptaţi de peste 5.000 de tifosi. Suporterii l-au în­tâmpinat ca pe un erou pe Jose Mourinho, după ce timp de două ore scandaseră: "Mergem la Madrid!".


"CHIVU A LUPTAT CA UN LEU"
Presa italiană l-a elogiat pe Cristi Chivu pentru evoluţia sa din confruntarea cu Barcelona. Site-ul tuttomercatoweb i-a acordat românului nota 8: "Chivu a intrat în ultimul moment în echipă, după accidentarea lui Pandev. A pătruns pe teren fără cască, pentru a arăta lumii curajul cu care va lupta Inter. A fost constrâns să se apere tot meciul, dar a luptat ca un leu". La rândul său, site-ul eurusport.it a scris: "Pentru Chivu nu a contat că planul s-a schimbat în ultimul moment. A început ca fundaş stânga, iar după eliminarea lui Motta a trecut la închidere, dar l-a ajutat şi pe Zanetti în bandă. A fost mereu cu capul sus într-o seară dificilă".

×
Subiecte în articol: redactie