x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Novak Djokovic s-a retras oficial de la ATP Cup

Novak Djokovic s-a retras oficial de la ATP Cup

29 Dec 2021   •   17:00
Novak Djokovic s-a retras oficial de la ATP Cup
Sursa foto: Hepta

După nenumărate zvonuri și declarații contradictorii, a devenit oficial faptul că Novak Djokovic nu va juca pentru Serbia la ATP Cup 2022 și va fi înlocuit de Dusan Lajovic. Această retragere amplifică îndoielile privind participarea sârbului la Australian Open.

ATP Cup, competiție ce începe sâmbătă, în Australia, a afișat componența completă a echipelor participante la eveniment, cea mai notabilă absență fiind cea a lui Novak Djokovic, în fruntea echipei Serbiei. Sârbul era programat să participe la eveniment, dar nu a confirmat sau infirmat niciodată public acest lucru. Diferite relatări din presă au făcut speculații pe marginea subiectului participării sale la ATP Cup și la Australian Open, ziarul sârb Blic anunțân prima dată, în urmă cu câteva zile, că nu va juca.

Același organ de presă a relatat ieri că Djokovic va juca probabil la Australian Open, Tennis Australia făcând presiuni asupra guvernului din Victoria pentru a-i acorda o excepție pentru acest eveniment.

Toate aceste informații par să indice că Djokovic nu s-a vaccinat și nici nu intenționează să o facă, ceea ce face ca această retragere să fie justificată.

Se presupune că Djokovic așteaptă să vadă dacă Tennis Australia poate obține o derogare de la regulile oficiale ale evenimentului, pentru ca Djokovic să poată juca la Australian Open.

Blic a mai relatat că este posibil ca guvernul statului Victoria să accepte propunerea Tennis Australia. Deocamdată, singurul fapt cert e că numărul 1 mondial nu va fi prezent la ATP Cup.

Dealtfel, de la competiție s-a retras și echipa Austriei, înlocuită cu cea a Franței, dar și rușii Andrey Rublev, Aslan Karatsev și Evgeny Donskoy, Daniil Medvedev urmând să îi aibă coechipieri pe Roman Safiullin și Evgeny Karlovskiy.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Novak Djokovic