x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Novak Djokovic este pregătit de revenirea la US Open odată cu ridicarea restricțiilor Covid

Novak Djokovic este pregătit de revenirea la US Open odată cu ridicarea restricțiilor Covid

de Redacția Jurnalul    |    31 Mar 2023   •   00:00
Novak Djokovic este pregătit de revenirea la US Open odată cu ridicarea restricțiilor Covid
Sursa foto: Hepta

După decizia Senatului american de a pune capăt stării de urgență referitor la sistemul de sănătate publică privind Covid, Novak Djokovic, triplul campion de la Flushing Meadows, va încerca cu siguranță să câștige un al patrulea titlu în 2023, la US Open.

Decizia îi deschide calea sârbului pentru a participa la prestigiosul turneu de Grand Slam de pe tărâm american.

Ridicarea restricțiilor marchează o schimbare semnificativă, permițând străinilor nevaccinați să intre în Statele Unite și, în cazul actualului nr. 2 mondial, să participe la turneu. Djokovic, care a ales anterior să nu primească vaccinul Covid, nu a putut participa la evenimentul de anul trecut.

În absența sa, spaniolul Carlos Alcaraz a profitat de ocazie pentru a cuceri primul său titlu de Grand Slam din istorie și pentru a deveni ulterior cel mai tânăr om din istoria tenisului care a devenit numărul 1 mondial. Cu doar o săptămână în urmă, spaniolul și-a recâștigat locul după ce Djokovic nu a putut călători în Statele Unite pentru evenimentele ATP 1000 de la Indian Wells și Miami.

Cu US Open acum trecut în programul său, Djokovic și-a propus un calendar plin de acțiune până la acest eveniment atât de așteptat. Înainte de a se îndrepta spre New York, sârbul își va etala forța de joc la Monte Carlo și Banja Luka, urmat de o apariție la Roma, înainte de Roland Garros, unde îl va provoca pe Rafael Nadal pentru al 23-lea turneu major.

Deși participarea lui Djokovic la Madrid Open rămâne incertă, decizia sa de a sări peste Indian Wells și Miami lasă să se întrevadă posibilitatea ca el să participe la acest eveniment, în prezent el figurând pe lista de înscrieri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: novak djokovic US Open COVID