x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Nu e o intamplare"

"Nu e o intamplare"

05 Apr 2005   •   00:00

Echipa feminina de tenis de masa a Romaniei s-a intors luni noapte de la Campionatele Europene, care au avut loc in Danemarca, la Aarhus. Otilia Badescu, medaliata cu aur in proba pe echipe, considera ca medaliile obtinute de tara noastra, patru la numar, reprezinta un rezultat absolut firesc.



  • de SORIN ANGHEL

  • PRIMITE CU FLORI. Lotul feminin de tenis de masa a fost asteptat la aeroport de catre Florian Gheorghe (stanga), presedintele ANS, cu multe flori
    Jurnalul National: Ce reprezinta medaliile obtinute de Romania la Campionatele Europene de la Aarhus?
    Otilia Badescu: In nici un caz o intamplare. Romania are la ora actuala cea mai omogena echipa feminina de tenis de masa din Europa. Este un rezultat normal, care vine ca o incununare a evolutiilor noastre din anii precedenti. Daca am fi venit din Danemarca fara sa avem in bagaje vreo medalie, atunci s-ar fi putut vorbi de o surpriza. Este imbucurator ca si echipa baietilor a reusit la aceasta editie o medalie. Avem baieti profesionisti, care evolueaza in campionate puternice.

    Este adevarat ca a existat un conflict intre tine si Mihaela Steff?
    S-a interpretat gresit. A fost doar o neintelegere. Mihaela Steff a dorit o schimbare a echipei de dublu. Ea nu avea atunci nici un motiv plauzibil, dar o fost o decizie aprobata de Federatie si de Comitetul Olimpic.

    La dublu, Mihaela Steff a obtinut aur, iar tu ai iesit abia pe locul 5. Pare mai in castig ea.
    Ea si-a schimbat dublul de foarte multi ani. Cred ca joaca alaturi de Tamara Boros de prin 1998. Eu mi-am schimbat partenera chiar inaintea Campionatelor Europene. In plus de asta, eu am avut un program foarte incarcat. M-am inscris la mai multe probe si n-am avut pauza intre meciuri decat 5 minute.

    Urmeaza Campionatele Mondiale.
    Este o competitie mult mai grea, dar avem datoria sa luptam pentru a obtine un rezultat notabil. Se stie ca asiaticii domina tarile europene, de aceea cred ca ne va fi mult mai greu. In sport nu se stie insa niciodata rezultatul, asa ca avem datoria sa luptam.

    ×
    Subiecte în articol: sport