x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "NU RĂSPUNDE. E SATANA!". La ce număr apare acest mesaj în agenda de telefon a lui George Copos

"NU RĂSPUNDE. E SATANA!". La ce număr apare acest mesaj în agenda de telefon a lui George Copos

09 Noi 2012   •   12:38
"NU RĂSPUNDE. E SATANA!". La ce număr apare acest mesaj în agenda de telefon a lui George Copos
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

După ce Gigi Becali a dezvăluit în presă o discuţie telefonică între George Copos şi Ioan Niculae, oficialul rapidist a luat o decizie drastică. Pe blog, Copos îl critică dur pe Becali şi spune că nu-i va mai răspunde la telefon.

Finanţatorul stelist a afirmat zilele trecut la postul Gsp Tv: "Leşinaţi de râs dacă vă povestesc ce mi-a zis! Copos ăsta e dat naibii! L-am întrebat dacă vinde clubul. Şi mi-a răspuns: «Lui Ioan Niculae i-aş da clubul, că e de aceeaşi rasă cu ei (n.r. - cu suporterii rapidişti)». Adică şi Niculae e "ţi". Da' mi-a zis apoi: «Gigi, să nu cumva să povesteşti asta»".

Textul lui Copos referitor la Gigi Becali e titrat "Să nu vorbeşti niciodată cu farsorii!", iar pe patronul Stelei îl numeşte "Domnul GI":

"Unul dintre lucrurile pe care le regret în viaţă este acela că fotbalul m-a obligat uneori să mă conversez cu diverşi scandalagii. Unii sunt simpli scandalagii şi atât. Alţii însă, mult mai periculoşi, sunt cei pentru care scandalul este raţiunea de a exista. Nu pot trăi fără scandal. De fapt, ei NU EXISTĂ fără scandal. Sunt dependenţi de el şi de publicitate. Neputând să producă altceva, produc agitaţie şi rumoare publică.

E patologic de important pentru unii oameni ca ei să fie veşnic pe „prima pagină”. Pentru acest scop nu trebuie evitat nici un efort. Trebuie vorbit la toate posturile de radio şi TV; trebuie găsite toate talk – show – urile deocheate; trebuie plătite interviuri în toate tabloidele. Dacă există un scandal, e bine. Dacă nu, trebuie inventat unul. Orice născocire şi orice deformare a realităţii şi adevărului este acceptabilă în acest sens. Scornirea unei poveşti bolnave este perfect acceptabilă.

Unul din aceşti farsori este Domnul GI. Sunt una din victimele sale recente. Am discutat cu el la telefon de curând (cine m-o fi pus ?). Referitor la viitorul Rapidului am amintit numele domnului Niculae. În context elogios, întrucât pentru mine domnul Niculae este imaginea reuşitei: un om puternic, creativ, productiv; un om al reuşitei, generator de locuri de muncă şi plătitor de sume imense la bugetele statului. Un om de afaceri adevărat, de fier, nu de carton. Cam asta a fost discuţia mea cu domnul GI. Fără nici o referire de natură etnică.

Mai departe au lucrat bolile psihice care zac în Domnul GI. Alături de grandomania afişată permanent şi ostentativ, cu desăvârşit prost gust, Domnul GI este un om apăsat de o invidie maladivă. Este invidios pe toţi cei care au reuşit mai mult decât el, în afaceri sau în alte domenii. Pe cei care reuşesc să aibă fabrici cu care ştiu ce să facă - spre deosebire de el. Pe cei care produc valoare adăugată reală, nu îşi măsoară averea în metru pătrat înmulţit cu preţul terenului. Niculae şi alţii din aceiaşi categorie de „grei” sunt obiectul invidiei Domnului GI. Fabricile lor merg şi afacerile le sunt solide.

Astfel încât Domnul GI şi-a propus să mai pună în scenă încă un scandal public, care să învenineze relaţia mea cu domnul Niculae. Aşa că a aruncat în mass media o afirmaţie PE CARE EU NU AM FĂCUT-O NICIODATĂ. Ceea ce i-a venit în minte şi a afirmat public a fost, mai mult ca sigur, ceea ce EL ÎNSUŞI GÂNDEŞTE. Şi-a transpus propriile imaginaţii în seama mea ! Aşa a apărut povestea cu „ţi”.

Cine e de vină pentru situaţia jenantă de acum ? Eu, desigur. De ce ? Pentru că am fost atât de naiv încât să îl tratez pe Domnul GI ca pe un om sănătos, ca pe un egal, ca pe un coleg de Liga 1 şi de Top 300, şi să discut cu el.

Promit că de acum încolo Domnul GI nu va mai avea ocazia de a pune pe seama mea propriile sale fantezii, în urma unor discuţii directe.

Domnule GI, numărul dumneavoastră de telefon este salvat în telefonul meu. De azi, la numărul dumneavoastră de telefon apare scris „NU RĂSPUNDE. E SATANA”.

×