x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport O mână de ajutor pentru "cocoşi"

O mână de ajutor pentru "cocoşi"

de Delia Gomoescu    |    20 Noi 2009   •   00:00
O mână de ajutor pentru "cocoşi"

Francezii s-au calificat la Cupa Mondială în ultimul moment şi cu largul concurs al arbitrului care nu a sancţionat un henţ la Henry la faza premergătoare golului lui Gallas.



Franţa a fost la un pas de dezastru miercuri seară. După 1-0 la Dublin, băieţii lui Raymond Domenech au izbutit cu greu să remizeze cu Irlanda, 1-1 pe "Stade de France". Robbie Keane a deschis scorul pentru echipa pregătită de Giovanni Trapattoni, iar William Gallas a egalat abia în prelungirile partidei, cu largul concurs al centralului suedez Martin Hansson, care nu a sancţionat un henţ la Thierry Henry. De altfel, Henry însuşi recunoaşte că a atins balonul cu mâna înainte de a-i centra lui Gallas: "Da, există o mână, dar eu nu sunt arbitru. Squillaci se luptă pentru balon cu capul, eu sunt în spatele a doi irlandezi, balonul ricoşează şi îmi atinge mâna. Arbitrul nu a fluierat nimic, dar nu pot să spun că nu am atins mingea cu mâna". Presa franceză nu a ezitat însă să-i facă praf pe "cocoşi". "Mâna lui Dumnezeu", "Mâna eliberării pentru Les Bleus" sau "Henry oferă o mână sacră francezilor", sunt doar câteva dintre titlurile care ironizează faptul că arbitrul nu a fluierat la henţul lui Henry, dar şi jocul francezilor. La rândul său, cotidianul L'Equipe scrie: "A fost un miracol că am supravieţuit ocaziilor pe care le-au avut irlandezii în meciul cel mai aşteptat şi cel mai ratat din istoria echipei Franţei".

Grecia şi Slovenia merg în Africa
Deşi era considerată favorită după 0-0 la Atena, Ucraina nu a reuşit să obţină calificarea la Cupa Mondială. Grecii au învins cu 1-0 la Doneţk şi selecţionerul Otto Rehhagel şi-a mai trecut în cont o performanţă. După ce i-a condus pe eleni la câştigarea titlului european în 2004, acum îi va duce pentru prima dată şi la un turneu final al Cupei Mondiale. În schimb, Guus Hiddink, selecţionerul Rusiei, n-a mai izbutit "minunea". După ce a calificat la faze finale mondiale Coreea de Sud şi Australia, antrenorul olandez n-a mai reuşit acelaşi lucru şi cu naţionala ex-sovietică. Slovenia a învins cu 1-0 şi graţie golului marcat în deplasare în tur, a obţinut biletele pentru turneul final.

CM 2010 - BARAJ


MIERCURI

ALGERIA - Egipt    1-0
Antar Yahia '40

Bosnia-Herţegovina - PORTUGALIA    0-1
    (în tur 0-1)
Raul Meireles '56

Ucraina - GRECIA    0-1
    (în tur 0-0)
Salpingidis '31
SLOVENIA - Rusia    1-0
    (în tur 1-2)
Dedici '44

FRANŢA - Irlanda    1-1
    (în tur 1-0)
Gallas '103 / Robbie Keane '32

URUGUAY - Costa Rica    1-1
    (în tur 1-0)
Abreu '70 / Centeno '74


Echipele calificate la CM 2010:

Zona Africa: Africa de Sud (ţara organizatoare), Ghana, Coasta de Fildeş, Nigeria, Camerun, Algeria

Zona Europa: Olanda, Anglia, Spania,Germania, Italia, Serbia, Danemarca, Elveţia, Slovacia, Slovenia, Grecia, Portugalia, Franţa

Zona America de Sud: Brazilia, Paraguay, Chile, Argentina, Uruguay

Zona America de Nord: SUA, Mexic, Honduras
Zona Asia: Coreea de Sud, Coreea de Nord, Australia, Japonia

Zona Oceania: Noua Zeelandă

Tragerea la sorţi a grupelor Cupei Mondiale va avea loc la 4 decembrie

×
Subiecte în articol: sport