x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport O singura remarca pentru Germania: "Fraierii europei!"

O singura remarca pentru Germania: "Fraierii europei!"

25 Iun 2004   •   00:00

Euro vazut din Germania - MARCEL RADUCANU

Era de asteptat ca Germania sa se intoarca acasa. Mai mult decat putinul realizat la acest turneu final nu merita. Ce altceva sa fi facut Cehia? Au odihnit 9 titulari, dar nemtii nu au profitat. Mai bine zis, nu au putut. Pentru acest nivel sunt depasiti. Citesc presa, ma uit pe strada si vad o atmosfera sumbra. Lumea este trista si e normal: fotbalul e Rege aici, iar Regele a murit! Bild a titrat pe prima pagina: "Fraierii Europei!". Asta spune totul. Ma asteptam cel putin sa joace un fotbal mai realist, insa crisparea si teama s-au vazut de la inceput in jocul Germaniei. Au deschis si scorul, insa nu au stiut sa profite.

Cehii au evoluat degajat, nu aveau nimic de pierdut, iar rezervele introduse au demonstrat ca sunt rezerve doar pentru ca exista alti titulari, daca pot spune asa. Germania nu putea mai mult cu fotbalisti de "old-boys" precum Hamman sau Frings. Daca Marcel Raducanu se pregateste putin, joaca peste ei. Fara nici un fel de modestie. Chiar daca au avut patru ocazii mari dupa pauza, nemtii nu au mai inscris si au spus "Auf Wiedersehen!". Iar Cehia a dat dovada de onoare, comparativ cu Suedia si Danemarca.

Ma asteptam si eram convins ca Olanda se va califica. Erau obligati sa bata Letonia si au invins la scor. Trebuie sa remarc totusi faptul ca primele doua goluri au fost neregulamentare, unul dintr-un penalty care nu a fost, iar celalalt din ofsaid. Oricum, chiar si asa, victoria olandezilor a fost meritata si trebuie sa le multumeasca public cehilor pentru calificare. Prea multe nu sunt de spus despre acest meci, care a curs intr-un singur sens. Nu pot incheia fara sa ma gandesc la demisia lui Rudi Voeller si sa fac o precizare, pe care nu foarte multi o cunosc. Nationala Germaniei nu este antrenata de Voeller, asa cum crede toata lumea, ci de asa-zisul "secund" Michael Skibbe, un tehnician care a fost dat afara de la Borussia Dortmund. El face totul, are mana libera din partea federatiei. Voeller nu a primit licenta si are doar functie de director tehnic. Poate si asta sa fie unul din motivele esecului echipei Germaniei.

×
Subiecte în articol: sport