x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Oalele se sparg in capul lor

Oalele se sparg in capul lor

28 Iun 2004   •   00:00

EURO 2004 a adus mari schimbari si in randul selectionerilor echipelor participante, nu mai putin de patru tehnicieni fiind demisi sau inlocuiti, unii pentru ca se aflau la final de contract.

IONUT PADURARU

Prima echipa care si-a pierdut antrenorul a fost Germania, Rudi Voeller demisionand dupa ce vicecampioana mondiala a fost eliminata inca din faza grupelor. Cel mai vehiculat nume pentru inlocuirea lui Voller este Ottmar Hitzfeld, fostul antrenor al lui Bayern.

DEMISII. O soarta asemanatoare a avut-o si spaniolul Inaki Saez. Tehnicianul, al carui contract fusese prelungit cu doi ani chiar inaintea CE, a dorit initial sa ramana in functie, dar si-a anuntat, pana la urma, demisia. O alta mare favorita eliminata inca din grupe, Italia, si-a schimbat si ea antrenorul, contractul lui Giovanni Trapattoni expirand dupa terminarea EURO 2004. Federatia italiana l-a desemnat deja pe noul selectioner, care va fi Marcello Lippi.

PRELUNGIRE. Nici soarta antrenorului Rusiei nu este prea clara. Gheorghi Iartev, numit interimar, pentru ultimele trei meciuri din preliminarii, ar putea fi acum schimbat desi a reusit calificarea la EURO 2004. Exceptia este Portugalia, care a prelungit contractul selectionerului, brazilianul Felipe Scolari urmand a conduce reprezentativa lusitana pana in 2006.

3 candidati pentru nationala Frantei

Si Franta a ramas fara antrenor dupa eliminarea de la Campionatul European. De fapt, antrenorul Jacques Santini urma sa plece de la conducerea nationalei indiferent de rezultatul obtinut la EURO 2004, el urmand sa preia din sezonul viitor echipa engleza Tottenham. Pentru postul vacant isi anuntasera candidatura, pana saptamana trecuta, Jean Tigana si Laurent Blanc. De asemenea, Bruno Metsu, fostul selectioner al Senegalului si actualul antrenor al echipei saudite Al Ain, si-a confirmat si el candidatura pentru postul lasat liber de Santini. Se pare ca sansele cele mai mari de a antrena nationala Frantei le are Laurent Blanc.
×
Subiecte în articol: sport