x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ogararu, la Ajax - Cel mai tare transfer din 1990 incoace

Ogararu, la Ajax - Cel mai tare transfer din 1990 incoace

de Mihai Igirosanu    |    24 Mai 2006   •   00:00
Ogararu, la Ajax - Cel mai tare transfer din 1990 incoace

Primul transfer important al sezonului il are in prim-plan pe fundasul dreapta stelist, George Ogararu, pentru care Ajax Amsterdam va plati aproximativ 3 milioane de euro.

Ieri, jucatorul ros-albastrilor a efectuat vizita medicala alaturi de lotul condus de Henk Ten Cate, prilej cu care a si semnat contractul cu gruparea olandeza. Ogararu va avea un salariu anual de 800.000 de euro si va fi coleg cu Nicolae Mitea.

RECOMANDAT. Conform presei olandeze, cei de la Ajax doresc sa-i intocmeasca fostului stelist un contract pe cinci ani. "Deoarece Ogararu nu are impresar, Cristi Chivu l-a ajutat sa obtina un salariu bun, i-a spus cu cine sa vorbeasca si in ce mod", a dezvaluit Gigi Becali. Presa batava informeaza ca liderii Ajaxului au cerut referinte actualului stoper al Romei, care a evoluat pe Amsterdam Arena intre 1999 si 2003.

SOSIRI. In locul lui Ogararu se pare ca Steaua l-a acontat deja pe fundasul dreapta al Jiului Petrosani, Alexandru Badoiu, cel care a impresionat in meciul Dinamo - Jiul (1-1), din tur. Gigi Becali are insa ganduri mult mai mari si a declarat ca il va oferta pe rapidistul Daniel Niculae. "Daca el vrea, voi plati clauza de 3,3 milioane de euro. Baiatul abia asteapta sa scape de Copos. La Steaua ar incasa un salariu de trei ori mai mare si ar juca in Liga Campionilor. Daca nu va pleca in strainatate, va veni la Steaua."

"E CIRC!"
Vicepremierul George Copos a fost surprins de intentia lui Gigi Becali de a-l achizitiona pe Niculae. "Cum poate cineva sa se gandeasca la faptul ca «Nico» ar putea semna vreodata in viata lui pentru Steaua? Atunci cand cineva vrea sa ia un jucator care are o clauza in contract, trebuie mai intai sa fie de acord jucatorul", a spus Copos. "Nu vedeti ca Steaua face numai circ? Sa mai opreasca circul. Ei trebuie sa inteleaga odata pentru totdeauna ca scorul ge-neral al celor patru partide directe disputate anul acesta este 3-1."

STIMULENT
Asa cum a obisnuit in ultima perioada, patronul Stelei, Gigi Becali, ii va stimula financiar si pe jucatorii Sportului Studentesc, viitoarea adversara a Rapidului. "Le voi da 5.000 de dolari celor de la Sportul pentru o victorie sau pentru un egal cu Rapid. Si nu voi da banii clubului, asa cum a facut Iacov de la FC National, ca i-a bagat in contabilitate, lucru ilegal. Voi da banii direct jucatorilor", a declarat Becali, care a mai anuntat ca i-a premiat si pe fotbalistii Farului pentru remiza, 0-0, smulsa in Giulesti, in etapa a 26-a. Altfel, un impresar i-a propus Stelei doi jucatori brazilieni de la echipa ucraineana Tavria Simferopol. Este vorba de mijlocasul Edmar, 26 de ani, capitanul echipei, si de atacantul Junior, de 28 de ani.

×
Subiecte în articol: sport