x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport OLANDA - CEHIA: 2-3

OLANDA - CEHIA: 2-3

21 Iun 2004   •   00:00
OLANDA  -  CEHIA: 2-3

Ne asteapta zile grele

SPANIA - PORTUGALIA: 0-1

RUSIA - GRECIA: 2-1 Cehia si-a asigurat primul loc in grupa D si calificarea in sferturile de finala. Sub ochii selectionerului Anghel Iordanescu, ambele echipe au aratat o forta ofensiva de temut.
IONUT PADURARU

Intalnirea dintre cele doua adversare ale Romaniei in preliminariile CM 2006 poate fi catalogata drept cea mai spectaculoasa de la aceasta editie.

SUSPANS. Olanda a deschis scorul si s-a detasat apoi la doua goluri inainte de jumatatea primei reprize, dar, ca si impotriva Letoniei, cehii au intors rezultatul spre final, inscriind golul victoriei in minutul 88, intr-un final dramatic. "A fost o seara fantastica pentru noi. Am reusit sa remontam un handicap de doua goluri, ceea ce este extraordinar", a spus cel mai bun om al cehilor, Pavel Nedved.

CONTINUITATE. Multumit de rezultatul final, selectionerul Cehiei, Karel Bruckner, a uitat de greselile elevilor sai, declarand ca va continua sa foloseasca aceeasi formula in meciurile urmatoare. "Voi folosi aceeasi defensiva, chiar daca in aceasta seara nu a functionat totul perfect pe partea dreapta", a mentionat Bruckner.

DEZAMAGIRE. Olandezii erau foarte suparati pentru ca au pierdut victoria printre degete. "Cand joci astfel este o nebunie sa pierzi. Suntem insa sportivi si trebuie sa dam dovada de caracter. Trebuie sa urmam exemplul Angliei si sa ne revenim repede dupa aceasta infrangere", a spus atacantul Van Nistelrooij.

Nedved, "regele fotbalului european"

Mijlocasul ceh Pavel Nedved a fost declarat cel mai bun om al meciului cu Olanda, site-ul oficial al competitiei avand numai cuvinte de lauda pentru jucatorul lui Juventus: "Actiunile lui Nedved au fost cele care au facut ca Cehia sa revina de la scorul de 0-2. Munca si indemanarea sa au fost cruciale pentru revenirea echipei sale. Golul victoriei ar fi putut sa-i apartina, daca un sut expediat de la mare distanta nu ar fi lovit bara transversala. Nedved este regele fotbalului european in acest an, iar Cehia ar putea sarbatori obtinerea titlului continental daca Nedved va continua sa joace la acest nivel".

SPERANTA

"Puteam sa batem cu 3-1 sau 4-1. Acum va trebui sa invingem Letonia si sa speram ca Cehia va fi mai puternica decat Germania" Dick Advocaat, selectioner Olanda

Advocaat, acuzat

Selectionerul Dick Advocaat a fost considerat de presa din tara sa principalul vinovat pentru infrangerea in fata Cehiei. De Telegraaf a criticat inlocuirea atacantului Robben, la scorul de 2-1, cu un jucator cu un profil mai defensiv, Bosvelt, considerata drept o "schimbare fatala". "A fost o schimbare tactica justificata si de faptul ca el era obosit, deoarece nu jucase de trei luni", si-a motivat Advocaat decizia. Presa ceha s-a entuziasmat. "Un concert sustinut de Robbie Williams? O defilare de moda a lui Giorgio Armani? Toate acestea ar fi doar manifestari pentru oamenii fara pretentii, in comparatie cu meciul de sambata", a scris cotidianul Nedelni Blesk, care a titrat: "Baieti, sunteti adevaratii campioni!".
×
Subiecte în articol: sport