x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Oltchim ratează trofeul Ligii Campionilor

Oltchim ratează trofeul Ligii Campionilor

15 Mai 2010   •   00:00

Cea mai bună echipă sportivă din România, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a pierdut azi trofeul Ligii Campionilor româncele nemaiputand produce minunea la Bucureşti, în faţa a 6.000 de spectatori, dar au părăsit competiţia cu capul sus şi cu medaliile de argint ale Ligii Campionilor.

Oltchim pierduse turul finalei Ligii Campionilor, în urmă cu o săptămână, cu scorul de 21-28. Deficitul de şapte goluri este unul mare, chiar şi pentru handbal, dar jucătoarele lui Radu Voina şi-au propus să producă minunea la Bucureşti, în Sala Polivalentă. Interesul a fost maxim, în sală putând fi văzute personalităţi precum Gheorghe Hagi, Lucian Bute, Elisabeta Lipă sau Gabriela Szabo.

Dorinţa de afirmare a româncelor şi experienţa danezelor au dus la un duel foarte echilibrat în prima parte a meciului, iar fiecare gol al uneia dintre echipe avea un răspuns în partea cealaltă. Astfel s-a jucat până la scorul de 10-10, când danezele au prins o perioadă favorabilă şi au înscris trei goluri fără replică, forţându-l pe Radu Voina să ceară Time Out. Oltchim a reuşit să mai îmbunătăţească situaţia şi, la pauză, tabela arăta un 15-16 excelent pentru daneze.

Repriza a doua nu a început deloc aşa cum trebuie pentru Oltchim. Portăriţa lui Viborg, Haralsen, a parat şut după şut, în timp ce în defensivă româncele aveau probleme. Repede, danezele şi-au extins avantajul la cinci goluri, 17-22, şi jocul
curgea exact în direcţia în care îşi doreau. Reproşurile lui Radu Voina le-au făcut, însă, pe românce să aibă o tresărire de orgoliu după minutul 40, iar apărarea agresivă a jucătoarelor noastre a dus reprede la reducerea
diferenţei la un gol. Mai mult, în minutul 53 tabela arăta 28-28 iar danezii cereau Time Out.

Experienţa danezelor s-a văzut, însă, pe final, iar revenirea Oltchimului a fost oprită aici. Pe măsură ce minutele treceau, devenea evident pentru toată lumea că este imposibil ca româncele să mai câştige la şapte goluri meciul şi să îşi asigure
troferul Ligii Campionilor. Pe final, danezele şi-au creat un avantaj
de un gol şi, în ciuda faptului că Oltchim egala de fiecare dată, reuşeau mereu să revină la conducerea jocului.

Finalul timpului regulamentar le-a făcut pe jucătoarele oaspete, printre care şi românca Vărzaru, să sară în sus de bucurie.

Principalele marcatoare:

Oltchim - Pidpalova 7 goluri, Neagu 6, Maier 4, Elisei-Ardean 3, Vizitiu 2, Manea 2, Beşe 2, Nechita 2, Stanca 2, Lecuşanu 1.

Viborg HK - Jurack 11 goluri, Vărzaru 6, Popovici 5, Althaus 4, Skov 2, Borgersen 2, Mikkelsen 1, Aaen 1.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: redactie