x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ori la bal, ori la spital

Ori la bal, ori la spital

14 Apr 2005   •   00:00

"Ros-albastrii" si giulestenii au oferit in Ghencea un duel aprig, dar sterp, a carui concluzie este mentinerea suspansului in competitia pentru titlu. Un episod important va avea loc duminica, in Banie.



  • de MIHAI IGIROSANU, DRAGOS STOICA

  • CONTRASTE. Florentin Dumitru (nr. 2), atacat de Ilyes, a manifestat o oarecare oboseala, in comparatie cu veteranul Dorinel Munteanu, care joaca bine meci de meci
    Dupa succesul in fata eternei rivale, Steaua a adoptat in fata Rapidului aceeasi partitura prudenta. A reiesit un joc mult mai vioi, dar tabela a ramas neschimbata. Batalia pentru titlu continua, iar duminica, la Craiova, va avea loc o confruntare care poate relansa campionatul sau trimite irevocabil Universitatea in "B".

    REACTII. Intr-un acces de subiectivism, antrenorul Razvan Lucescu si jucatorii Rapidului au considerat ca meritau sa plece invingatori din Ghencea. "Am pierdut doua puncte, pentru ca am fost mai buni, dupa ocazii si joc", a declarat capitanul Maftei, iar Ilyes i-a tinut isonul: "Poate meritam sa castigam, dupa ocaziile avute. Trebuia sa castigam!". Razvan Lucescu a fost mai rezervat: "A fost un meci echilibrat, dar Rapid a avut ocaziile mai mari". Reactiile rapidiste l-au iritat pe antrenorul Stelei, Walter Zenga: "Nu ma intereseaza ce spun jucatorii rapidisti. Daca un fotbalist de-al meu ar vorbi asa, ar fi amendat. Inseamna ca nu au respect pentru jucatorii din Romania. Am o relatie buna cu Razvan Lucescu si ce ne-am spus noi conteaza mai mult decat alte vorbe", a precizat italianul.

    CRAIOVA. Zenga a vorbit putin despre meciul cu Rapid, aratandu-se mai preocupat de meciul care va avea loc duminica, la Craiova, in fata unei echipe pentru care un esec ar insemna retrogradarea: "Acum ma intereseaza moralitatea si calitatea jucatorilor, nu situatia Craiovei", a comentat Zenga. Extrem de multumit dupa remiza cu Rapid, patronul Stelei, Gigi Becali, s-a aratat din nou foarte optimist: "Rezultatul meciului de azi nu e bun, ci foarte bun. Suntem deja campioni. Dinamo si Rapid se vor intalni in meci direct si una dintre ele va trebui sa piarda", a opinat el.

    PROTEST
    Conducerea Rapidului a trimis ieri un protest oficial catre LPF, in care giulestenii acuza tratamentul la care au fost supusi de catre crainicul Stadionului Ghencea. "Incitari la violenta, aluzii cu caracter rasist, difuzarea unor melodii cu tenta xenofoba, sunt doar cateva mostre ale arsenalului cu care Clubul Steaua intelege sa-si primeasca oaspetii. Iar acestea nu sunt altceva decat continuari ale limbajului incalificabil practicat in ultima vreme de catre patronul Gigi Becali, cu referire la George Copos", se arata in comunicat. Pe forumul site-ului oficial al Stelei, numerosi fani si-au exprimat sprijinul pentru crainicul Gabi Safta.

    SPERANTE
    In pofida ratarii calificarii in finala Cupei dupa victoria cu 2-1 contra Farului, jucatorii Stiintei s-au aratat increzatori in revenirea echipei. "Daca vom juca la fel pe viitor, scapam sigur", a spus Moti. Florin Parvu, care a debutat miercuri la Craiova, a afirmat: "Cu siguranta, acasa nu ne mai poate invinge nimeni. Craiova a demonstrat ca are valoare si ca poate spera la evitarea Diviziei B". (Mario Morcov)
    ×
    Subiecte în articol: sport