x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Panduru: "Gigi Becali vrea şi trebuie să se întâlnească cu suporterii"

Panduru: "Gigi Becali vrea şi trebuie să se întâlnească cu suporterii"

22 Sep 2009   •   00:00

Managerul general al grupării din Ghencea, Basarab Panduru, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că i-a sugerat lui Gigi Becali să aibă o întâlnire cu suporterii stelişti pentru a încheia conflictul dintre ei şi conducere, finanţatorul fiind dispus să dialogheze cu aceştia.



"Eu le-am transmis suporterilor să fie alături de echipă. Cred că în momentul ăsta nu mai pot face ceva. Cred că este un altfel de conflict. Cred că Gigi trebuie să se întâlnească cu ei şi să rezolve această problemă. Dacă au ceva cu cineva, au cu Gigi. Gigi mi-a spus că vrea să se întâlnească cu ei, să discute din nou. Eu aşa i-am spus că e bine, dar să se întâlnească o dată pentru ultima dată. Aşa să se întâlnească şi să nu rezolve nimic, nu cred că are rost", a spus Panduru, citat de Mediafax.

Oficialul stelist consideră că victoria din meciul cu Pandurii nu a liniştit încă apele la gruparea "roş-albastră". "Am trecut peste săptămână asta, dar nu chiar aşa uşor. Am venit de la programul meu, la programul de aici, dar am trecut până la urmă. Poate nu mă aşteptam la o săptămână aşa complicată, s-au legat mai multe lucruri, dar uşor, uşor le voi rezolva pe toate. Nu ştiu dacă s-au liniştit apele la Steaua, am câştigat meciul cu Pandurii, un meci greu în condiţii grele. O victorie care poate da impresia că s-au liniştit apele, dar nu cred că este aşa. Eu aş vrea ca în continuare să se liniştească şi până la meciul cu Bistriţa, când avem nevoie de suporteri şi când practic e primul meci acasă pentru că noi vom juca trei meciuri în deplasare în zece zile, cu Bacău, Braşov şi Twente. Cu Bistriţa aş vrea ca spectatorii să încurajeze echipa", a mai spus el.

Panduru crede că nu ar fi putut să evite conflictul dintre Gigi Becali şi fostul antrenor Cristiano Bergodi dacă s-ar fi aflat la vestiare la pauza meciului cu Şerif Tiraspol. "Nu ştiu dacă era bine să intru la pauză în vestiar, să nu intru. Am considerat că nu e bine să intru la pauză. Nu ştiu dacă cineva putea să evite conflictul. Ce să-i fi făcut lui Gigi, să-i fi spus «Nu intra Gigi»? Poţi să-i spui că nu e bine, dar fiecare face ce vrea. Sunt momente când şi mie ca antrenor nu-mi place să intre cineva, mai ales la pauză, după 0-0. Cred că era treaba antrenorului să rezolve problema. Nu am fost acolo şi nu ştiu exact cum s-a întâmplat", a explicat Panduru.

El este convins că situaţia fostului tehnician Cristiano Bergodi se va rezolva conform contractului pe care acesta l-a semnat. "Dacă în contract scrie că te poate trimite la echipa a doua, trebuie să te duci la echipa a doua dacă nu vrei să suporţi anumite consecinţe. Dacă scrie că nu, nu te duci. Depinde ce scrie în contract. Dacă scrie în contract «Eşti antrenorul echipei Steaua Bucureşti, de primă divizie», mă gândesc că nu are nimeni cum să te trimită la echipa a doua. Dacă o laşi aşa undeva, şi nu e clară, poate să ia orice măsură. Eu nu am văzut contractul, n-am de unde să ştiu", a precizat Panduru.

Managerul crede că jucătorii Dayro Moreno şi Mihăiţă Pleşan, care se pregătesc în prezent cu echipa a doua a clubului, vor putea reveni la prima formaţie de-abia peste câteva săptămâni, la un alt meci din Cupa României. "Că vor reveni la echipă, numai Mihai Stoichiţă ştie. Eu pot să spun ce cred eu. În momentul ăsta nu sunt pregătiţi pentru meciul cu Twente. Nu poţi să joci cu Twente venind de la echipa a doua. La nu ştiu ce meci de Cupă, peste nu ştiu câte săptămâni, poate îi văd acolo. Acum cu Twente, eu nu-i văd. Poate să-i vadă Mihai, dar nu cred", a menţionat el.

Panduru a precizat că, luni, la antrenamentul jucătorilor stelişti a fost prezent şi tehnicianul Dumitru Dumitriu, care a avut o discuţie cu Mihai Stoichiţă, iar marţi a venit la stadion fostul antrenor Anghel Iordănescu. "Eu cred că se poate ca 50 de foşti jucători să vină la meci şi să fie apluadaţi de spectatori. Nu a început practic un proiect cu venirea lui nea Ţiţi şi nea Puiu zilele astea. Au venit că aşa au considerat, să fie şi alături de Mihai, să-i spună câte ceva. Mi se pare frumos dacă au făcut asta. Sunt bineveniţi la antrenamente după părerea mea, nu cred că deranjează pe nimeni", a mai spus Panduru.

Oficialul stelist a anunţat că doar Golanski este indisponibil pentru partida din Cupa României, în compania formaţiei FCM Bacău. "Cupa este un obiectiv pentru noi. Nu este uşor. Teoretic ar trebui să nu avem emoţii. Meciul mai greu ar trebui să fie la Braşov. Eu văd Braşovul ca pe o echipă puternică, una dintre echipele bune ale campionatului şi una dintre cele care vor produce surprize în acest campionat. Eu o văd în primele şase. Golanski este singurul jucător accidentat. Joi vom şti când revine cel mai probabil. Ionescu a avut o contuzie, a revenit, nu a stat pe bancă cu Pandurii că i-a spus lui Stoichiţă cineva să nu-l bage, ci pentru că era accidentat. Tătăruşanu a fost mai mult menajat, cred că a revenit şi el şi este apt cât de curând, poate şi la meciul cu Bacăul", a explicat el.

Basarab Panduru a apreciat gestul fanilor dinamovişti care au afişat bannerul "Un om este cuvântul, dar mai ales fapta sa. Respect, Panduru!" la meciul Dinamo-Unirea Urziceni. "A fost frumos gestul lor. Cred că şi cei care l-au pus au şi ei onoare pentru că nu putea să pună cineva bannerul care nu credea în ce-am făcut eu. Şi ei văd lucrurile ca şi mine", a precizat Panduru. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport