x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pentru "câinele" Lică

Pentru "câinele" Lică

de Mihai Igirosanu    |    12 Dec 2009   •   00:00
Pentru "câinele" Lică
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Aflată doar pe locul 7 în Liga 1, Dinamo va disputa mâine seară, de la ora 20:00, în direct pe Antena 1, un meci aproape crucial. Partida va fi precedată de un moment emoţionant, dedicat fostului mare fundaş al echipei din Ştefan cel Mare, Lică Nunweiller.



În ciuda declaraţiilor de faţadă, confruntarea cu formaţia pregătită de duşmanul istoric al lui Dinamo, Marius Lăcătuş, este aşteptată cu multă înfrigurare. "Nu e un meci special cu Vaslui, e unul normal pentru noi. E un meci important în economia campionatului, pentru că o victorie ne-ar duce la egalitate cu ei. Ne interesează mai mult ca perspectivă acest meci. Dacă vom câştiga meciul cu Vaslui vom avea o vacanţă liniştit", a spus antrenorul Cornel Ţălnar.

SEARA UNUI SIMBOL
În deschiderea meciului, unul dintre atacanţii lui Dinamo îi va înmâna fiicei lui Lică Nunweiller, Mihaela, un tricou cu semnăturile tuturor jucătorilor. Prin acest gest, directorul de marketing al lui Dinamo, Mircea Copaci, doreşte să onoreze ziua de naştere a fostului fundaş de fier, care împlineşte venerabila vârstă de 71 de ani. Lică Nunweiller este fotbalistul de la care provine legendara poreclă a echipei din Ştefan cel Mare, "câinii roşii".

"Tatăl meu nu a vrut să participe la acest eveniment, deşi eu am încercat să-i pun totul într-o lumină cât mai strălucitoare. Evident că îl va bucura gestul în sine, însă este impresionat negativ pentru că abia după 20 de ani şi-au adus aminte de el. Oricum, totul i se datorează numai lui Mircea, un om deosebit. În rest, fostele glorii sunt puse undeva în debara, ca nişte obiecte prăfuite. Suferă alături de el pentru că meritau mai mult, regret că trăim într-o ţară în care aceşti oameni de valoare se sting cu această amărăciune în suflet."

Se face lista neagră

Antrenorul Cornel Ţălnar s-a referit şi la mult mediatizata listă de disponibilizări din lot. "Pe Pulhac l-am rugat de o lună să slăbească şi i-am spus că dacă nu revine la greutatea normală nu va intra în lot. Nu ştiu dacă poate sau nu să slăbească, asta nu e problema mea. Eu îl aştept şi dacă mâine dimineaţă, când facem cântarul, este la greutatea optimă, duminică este titular. Lui Moţi ce pot să-i fac pentru că a greşit cu Astra? Să nu-l bag etapa viitoare, şi e normal pentru că a greşit. Cine greşeşte plăteşte, chiar dacă fără voia lui. O astfel de greşeală e în detrimentul echipei, dar nu e vorba despre o listă neagră la Dinamo. Mai avem două meciuri importante şi abia apoi dacă ne vom gândi la ce va fi."  

În aşteptarea banilor
Ţălnar speră ca restanţele financiare către jucători să fie achitate după cele două meciuri pe care Dinamo le mai are de disputat în acest an, cu FC Vaslui şi cu Panathinaikos Atena: "Fiecare om, fiecare jucător poate e supărat în sinea lui din acest punct de vedere, dar eu le-am explicat că mai e o săptămână. Trebuie să tragem de noi, să ne concentrăm şi apoi sunt convins că şi celelalte probleme se vor rezolva".

×
Subiecte în articol: sport