x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pentru fotoliul de lider

Pentru fotoliul de lider

de Ionut Paduraru    |    26 Sep 2009   •   00:00
Pentru fotoliul de lider
Sursa foto: Mihai Şteţcu/Gazeta Sporturilor/Intact Images

"Roş-albaştrii" sunt optimişti înaintea meciului de mâine cu liderul, FC Braşov, ora 20:00, pe Antena 1, antrenorul Mihai Stoichiţă dorind ca Steaua să treacă pe primul loc după această etapă.



Stoichiţă spune că jocul echipei este în creştere şi că elevii săi se pot impune la Braşov dacă vor trata partida cu foarte multă seriozitate. "Meciul cu FC Braşov va fi greu, vom întâlni o echipă foarte bună. Când vrei să fii sus în clasament trebuie să evoluezi la cel mai înalt nivel. Dacă vom fi maturi, concentraţi şi extrem de abili, vom reuşi să trecem şi de hopul acesta. Există posibilitatea să fim lideri la finalul acestui meci", a spus Stoichiţă. "Vom avea un meci foarte dificil la Braşov, dar nu luăm în calcul decât victoria", a declarat şi veteranul Petre Marin, în timp ce Bănel Nicoliţă mizează la Braşov şi pe sprijinul fanilor: "Încercăm să trecem peste momentele grele şi avem nevoie ca fanii să fie alături de noi. Suntem fotbalişti profesionişti şi mintea trebuie să ne stea numai la fotbal. Mergem la Braşov să câştigăm, oricât de greu ne va fi."

"LA ECHIPĂ E LINIŞTE"
Mihai Stoichiţă crede că jucătorii Stelei au trecut peste şocul demiterii lui Cristiano Bergodi.

"Se vede ce fel de atmosferă este în prezent judecând strict ultimele două partide ale echipei, ambele încheiate cu victorii. Echipa are linişte acum, iar ceea ce s-a petrecut şi se petrece cu Bergodi este strict problema conducerii", a spus Stoichiţă, care, la o săptămână după ce a preluat Steaua, nu ştie încă ce posturi ar necesita întăriri: "Nu vreau să fac greşeli în ceea ce priveşte posturile unde ne-ar mai trebui jucători. Cu siguranţă însă la mijloc aş vrea un om ca Panduru. Pandi era un supermijlocaş la vremea lui, avea agresivitate, dribling, execuţii, viteză. Ne trebuie un mijloc creativ, laborios, echilibrat, care să aibă consistenţă. De aceea încă experimentez".

"Îmi plac derby-urile"
După ce la mijlocul săptămânii s-au chinuit în Cupă cu CS Otopeni, de care a trecut abia în prelungiri, braşovenii vor acum să învingă din nou Steaua pe teren propriu, ca şi în campionatul trecut. "În etapa trecută am pierdut cu CFR, dar am făcut un meci foarte bun, am avut ocazii şi zic eu că am demonstrat că merităm să fim lideri. Nu avem timp să ne plângem, trebuie să batem Steaua. Îmi plac meciurile tari, acestea te fac fotbalist, iar mie, ca antrenor, îmi este mai uşor să-mi mobilizez jucătorii", a declarat antrenorul Viorel Moldovan. "Nu cred că se poate vorbi de o favorită, pornim cu şanse egale, chiar dacă noi suntem pe primul loc. Aş vrea să fie la fel ca anul trecut: fără spectacol şi trei puncte pentru Braşov", a spus şi atacantul Attila Hadnagy.

"Suntem pregătiţi să luăm cele trei puncte. Pentru a învinge Steaua trebuie să fim hotărâţi, agresivi, în sensul bun al cuvântului. Cu Steaua îmi doresc să jucăm prost şi să câştigăm"
Viorel Modovan - antrenor FC Braşov

×
Subiecte în articol: sport